Înotul te menține în formă

de

Dacă la începutul anului sau chiar pe parcursul lui ați decis că este cazul să slăbiți sau să încercați să vă mențineți în formă, atunci trebuie să știți că nu sunteți singurele persoane care doresc să facă aceste lucruri. Alături de voi au mai luat această hotărâre și alte sute sau mii de oameni. Dacă vor respecta ei decizia luată, asta este o altă poveste!

Pentru aceia dintre voi care nu s-au hotărât încă în ce fel anume vor să facă mișcare, să slăbească sau să mențină în formă, le propun o alternativă poate ceva mai plăcută la exercițiile grele și complicate de la sala de forță. Înotul (inclusiv cel în bazin acoperit la care ne vom referi astăzi). Este momentul să aflați de ce acesta este punctul cel mai potrivit de plecare când vine vorba despre slăbit sau menținerea siluetei actuale!

De ce să înotați într-un bazin acoperit?

Înotul este o activitate fizică excelentă, dar dacă locuiți într-o zonă cu climă rece, s-ar putea să vă fie mai greu să înotați într-o piscină sau într-un bazin neacoperit, atunci când temperaturile coboară foarte mult, deoarece este mult prea frig pentru a intra în apă. De aceea, este cel mai bine să alegeți un bazin acoperit, unde, de regulă, temperatura apei, cât și cea ambientală, sunt controlate și se află la un nivel de confort satisfăcător.

Când găsiți un astfel de bazin, trebuie să vă asigurați că apa este cât mai curată, că este încălzită la o temperatură corespunzătoare și că există și vestiare în care să vă puteți schimba și lăsa hainele în siguranță!

Prin înot se ard foarte multe calorii

Slăbitul este, în esență, un joc al numerelor. Și anume, caloriile pe care le consumi nu trebuie niciodată să depășească numărul de calorii necesare funcționării optime ale organismului vostru. Altfel, aici intervine acumularea de grăsime! Înotul este foarte bun, deoarece vă ajută să ardeți multe calorii.

Numărul de calorii exacte pe care îl ardeți diferă, totuși, de stilul de înot practicat și de mișcările efectuate. Așadar, dacă nu știți exact câte calorii ardeți, dar ați dori să aflați, cumpărați-vă un monitor de ritm cardiac. Când achiziționați un astfel de aparat, este important ca acesta să fie rezistent la apă, pentru a putea fi folosit în bazin fără a se strica!

Înotul este foarte bun pentru cei care au suferit accidentări sau au anumite limitări fizice

Dacă sunteți supraponderali sau aveți probleme cu articulațiile, alergatul, ciclismul sau chiar mersul normal pot fi adevărate provocări pentru voi. La polul opus, înotul nu ar trebui să fie o activitate fizică extrem de solicitantă. În general, apa ia cam 90% din presiunea de pe articulații și vă permite să vă mișcați mai ușor, fără să vă mai faceți multe griji legate de dureri.

Înotul este excelent pentru mușchi

Când alergați sau mergeți cu bicicleta, singurii mușchi care lucrează cel mai mult sunt cei de la picioare. La înot, toate grupele de mușchi sunt implicate în mișcare! Rezistența pe care o opune apa vă ajută să vă construiți o musculatură bine definită a întregului corp, accentul fiind pus mai ales pe cvadricepși, tricepși și pectorali.

Acest exercițiu fizic care implică utilizarea tuturor grupelor de mușchi asigură o dezvoltare corporală armonioasă, nepermițând nici unei grupe de mușchi să se dezvolte sau să se atrofieze mai mult în comparație cu altele. Rezistența opusă de apă mai acționează și ca o greutate, de aceea nu va mai fi nevoie să mergeți și la sală pentru a ridica greutăți separat! În acest fel, se combină exercițiile cardio cu cele de rezistență, timpul petrecut pentru un astfel de antrenament fiind mai mic!