Istoria materialelor de constructie sintetice

de

Materialele de constructie sintetice sunt realizate in setari industriale dupa numeroase manipulari umane cum ar fi cele ale materialelor plastice si a vopselelor pe baza de petrol. Namolul, piatra si plantele fibroase sunt cele mai de baza materiale de constructie, in afara de corturile din materiale flexibile, cum ar fi panza. Oamenii din intreaga lume au folosit aceste trei materiale impreuna pentru a crea locuinte pentru conditiile meteorologice locale.

In general, in cadrul aceste cladiri se foloseau pietre si / sau perii ca elemente structurale de baza, in timp ce noroiul era utilizat pentru a umple spatiul dintre elemente, actionand ca un tip de beton si izolatie. Un exemplu de baza il reprezinta structurile care erau folosite ca si locuinte permanente in tarile tropicale sau ca structuri de vara de catre popoarele nordice din vechime.

Constructia cladirilor moderne

Cladirile moderne pot fi realizate din materiale flexibile, cum ar fi membranele de tesaturi si sustinute de un sistem de cabluri din otel sau de presiune interna a aerului.

Noroiul si lutul

Cantitatea fiecarui material utilizat influenteaza diferitele stiluri de cladiri. Factorul decisiv este, de obicei, legat de calitatea solului utilizat. Celelalte ingrediente principale includ mai mult sau mai putin nisip / pietris si paie / iarba. Pamantul imprastiat este atat o actiune veche cat si una noua de a crea ziduri. In trecut, acestea erau realizate prin compactarea solurilor argiloase intre scanduri manual. Acum sunt utilizate diverse sisteme si compresoare pneumatice mecanice.

Solul si argila

Solul si in special argila reprezinta o masa termica buna. Acesta este foarte bun pentru pastrarea temperaturilor la un nivel constant. Casele construite din pamant tind sa fie in mod natural racoroase in timpul verii si calduroase in timpul iernii.

Piatra

Structurile din piatra au existat dintotdeauna. Exista numeroase tipuri de piatra cu atribute diferite care le fac mai bune sau mai rele pentru anumite utilizari. Piatra este un material foarte dens, astfel incat ofera si protectie suplimentara, principalul sau dezavantaj ca si material de constructie fiind reprezentat de greutatea si incomoditatea de utilizare a acesteia.

Lemnul

Lemnul este un produs al copacilor si, uneori, al altor plante fibroase cum ar fi cheresteaua, scandurile si alte materiale similare. Acesta este un material de constructie generic si se utilizeaza pentru a construi aproape orice tip de structura. Lemnul poate fi foarte flexibil, mentinandu-si rezistenta in timp ce se indoaie, fiind in acelasi timp incredibil de puternic atunci cand este comprimat vertical.

Exista tipuri diferite de lemn, chiar si printre aceleasi specii de arbori. Aceasta inseamna ca speciile unice sunt mai bune pentru utilizari diferite decât altele. Conditiile de crestere sunt importante pentru stabilirea calitatii lemnului utilizat in constructii.

Caramida

O caramida este un bloc fabricat din materiale precum argila sau chiar noroi de calitate superioara. Caramizile din piatra se formează intr-o matrita sau in productia comerciala mai frecvent prin extrudarea argilei printr-o matrita si apoi prin taierea firului la dimensiunea corespunzătoare.

Caramizile au fost utilizate pe scara larga ca si material de constructie în anii 1700, 1800 și 1900. Acest lucru se datoreaza, probabil, faptului ca era mult mai usor de procurat decat lemnul in orasele aglomerate si destul de ieftin de produs.