Klopp la FC Liverpool

de

Doar trei remize si o victorie a obtinut Jurgen Klopp de la numirea in functia de antrenor principal pe banca tehnica celor de la FC Liverpool. Bineinteles ca nici un antrenor din lume nu detine bagheta magica asa ca carismaticul tehnician german nu poate schimba peste noapte cea ce a construit in trei sezoane Brendan Rodgers pe ”Anfield”. Descalecarea lui Jurgen Klopp in Premier League este o chestiune benefica pentru fotbalul englez si nu numai. Un personaj care emana entuzism in jurul sau, inspira incredere pe termen lung si care le cere jucatorilor sa joace in primul in beneficiul publicului cu riscul de a vicia rezultatul nu poate lipsi din peisajul fotbalului european.
Ramane in continuare intrebarea fara raspuns. De ce a acceptat sa preia echipa in plin sezon competitional si de ce a refuzat oferta in vara, atunci cand putea avea un cuvant de spus in politica de transferuri si efectua pregatirea din pauza competitionala dupa propriile doleante? Poate ca in vara nu a ajuns la un consens cu conducerea in cea ce priveste politica manageriala a clubului. Diferenta de opinii privind strategia de viitor a clubului se spune ca ar fi fost principalul motiv pentru care Carlo Ancelotti ar fi refuzat in vara oferta ”cormoranilor”.
    Jurgen Klopp la FC Liverpool suna mai mult a provocare decat o garantie a succesului. In acest moment din entuziasm i se garanteaza tot timpul din lume pentru a redresa corabia naufragiata in mijlocul clasamentului de Brendan Rodgers, insa asteptarile din partea publicului din Liverpool sunt mult prea mari pentru a beneficia la nesfarsit de clementa. Mai bine sa nu-ti faci iluzii decat sa traiesti mai apoi deziluzii.
La o scurta privire pe lot se observa potential urias. Deocamdata in Premier League spre deosebire de Bundesliga din talent si entuziasmul tineretii poti castiga cateva batalii sonore dar niciodata razboiul. Cu tot respectul pentru fanii ”cormoranilor” in spate in bataliile decisive nu va mai fi ”zidul galben” de pe ”Westfalenstadion”.
In doua – trei sezoane se poate construi o poveste de vis in jurul lui Nathaniel Clyne, Emre Can, Roberto Firmino, Philipe Coutinho, Daniel Sturridge sau Christian Benteke. Totul depinde de cat timp va sustine publicul acest proiect aflat in faza incipienta si cum va gestiona conducerea eventualele insuccese aparute pe parcurs. Ma vad nevoit sa repet. FC Liverpool nu este Borussia Dortmund, este un monstru sacru al fotbalului european.