Locuinta Brutale – conditii de viata pe marginea unei stanci

de

Platforma OPA de design arhitectural, industrial si grafica a declarat ca in curand vor incepe ridicarea in stanca a locuintei Brutale din Beirut, Liban ce va fi terminata in anul 2018, cu un buget evaluat la 2.5 milioane de $.

Este un proiect creat pentru oamenii care vor sa locuiasaca, atat la propriu cat si la figurat, pe o margine. Locuinta Brutale va fi proiectata pe muntele Faqra din afara Beirut, la o inaltime de 1600 m, coceptul fiind initial inchipuit pentru Grecia. Casa poate primi pana la sase oameni, dispune de o parcare subterana de pana la trei autovehicule si de o amplasare nord-vest.

Imagineaza-ti pentru o clipa, ca esti un personaj negativ in cautarea unei cazemate secrete, casa Brutale este perfecta. Aceasta va fi incojurata de placi de beton groase, lemn si sticla, accentul punandu-se asupra peisajului si oceanului. Acoperisul va avea forma unei piscine cristaline din geam armat pentru a lasa lumina naturala sa strabata si sa lumineze domiciliul, geamul de jos pana sus ascunzand intreaga fata orientata catre stanca. Geamul are atributia de a difuza razele soarelui si confera inchipuirea ca este 100% apa inauntrul resedintei.

Resedinta nu lasa sa se vada din afara in interior, dar din interiorul locuintei permite o vedere spectaculoasa. Pozele aparute in presa cu proiectul casei sunt spectaculoase. Accesul in casa se va face prin scara lunga de beton cu 50 de trepte sau pe dedesubt, cu ajutorul unui lift interior subteran care conduce la garaj. O scara subtire de metal duce catre bucatarie si catre dormitorul principal, peretii sunt din sticla pentru sporirea jocului de lumina si umbra, iar la etajul principal exista o camera de oaspeti, precum si un coridor mic ce duce catre o zona de depozitare si catre baie. Interiorul casei Brutale include 4 dormitoare, 4 bai, o zona de lounge, zona de luat masa si bucatarie. Casa Brutale este cu siguranta ceva unic, constructia sa fiind o provocare pentru ingineri, luand in considerare aspectele de integritate structurala si grija in cazul cutremurelor.

In concluzie, proiectul este senzational.