Masaj terapeutic pentru consolidarea sistemului nervos

de

Tehnica de masaj terapeutic este un mod placut si eficient de a creste tonusul muscular si al pielii. Daca doresti ca pielea ta sa devina neteda si supla, daca doresti sa scapi de dureri musculare si de alte diagnostice, ai nevoie de masaj terapeutic. In plus, iti consolideaza sistemul nervos central.

Masaj terapeutic – Beneficii

Masajul terapeutic va avea, de asemenea, un efect benefic asupra capilarelor tale, deoarece zonele masate ale corpului vor primi o circulatie a sangelui mai intensa. Un terapeut de masaj competent va ajuta la imbunatatirea circulatiei limfatice din corpul tau. Daca trebuie sa dublezi performantele sistemului muscular, masajul terapeutic este una dintre metodele eficiente pentru a obtine rezultatul dorit.

Aceasta procedura accelereaza metabolismul in organism, creste cantitatea de hemoglobina, globule albe si globule rosii. Daca suferi de varice, masajul terapeutic iti poate fi, de asemenea, de mare ajutor. Cu ajutorul unui bun specialist, pacientii obtin o piele stralucitoare si sanatoasa, vei deveni proaspat si plin de forta. Masajul este, de asemenea, o buna prevenire a bolilor inimii, plamanilor, sistemului musculo-scheletic.

Daca te decizi sa mergi la un centru specializat de masaj terapeutic, ai nevoie de o consultatie in prealabil de la medicul curant. Practic, toate procedurile medicale au contraindicatii. Tehnica masajului terapeutic este selectata in functie de problemele de sanatate pe care le ai. Sesiunile pot avea durate si intensitati diferite, iar programele de la centrul de masaj terapeutic sunt adaptate individual in functie de nevoile fiecarui pacient.

Sfera de actiune al masajului terapeutic este destul de larga si este utilizat cu precadere atunci cand apar afectiuni ale sistemului locomotor, insa el este indicat si in cazul afeciunilor neurologice, afectiunilor reumatice sau chiar al afectiunilor metabolice sau cardio-vasculare.

Cat de util este masajul la spate si de ce este nevoie de el?

Masajul este poate cea mai placuta procedura medicala, care, din pacate, nu este prezentata tuturor. Cele mai frecvente cazuri in care medicul poate prescrie tehnici de masaj terapeutic, este durerea in spate permanenta. La un pacient cu astfel de simptome, se observa o scadere a calitatii generale a vietii, tulburari de somn, incapacitatea de a efectua exercitii fizice si chiar treburile casnice.

Nu in toate cazurile masajul terapeutic este suficient pentru a scapa de durerile de spate sau alte tipuri de dureri. In general, acest tip de masaj este insotit si de alte servicii specifice centrelor de recuperare medicala, precum kinetoterapia sau fizioterapia. In urma unei consultatii realizate de un specialist in recuperare medicala, acesta iti poate va recomanda cea mai buna solutie pentru tine.