Misiunea bucataria – cum o curatam rapid si eficient?

de

Igienizarea locuintei este un proces care necesita timp, dedicare si produse de curatare de calitate, lucruri care in anumite momente ne pot lipsi si pot transforma aceasta activitate comuna intr-o adevarata corvoada. Timpul parca nu ne mai este de multa vreme un prieten de nadejde, astfel ca nu putem spune ca aceasta activitate ne face o placere deosebita. Indiferent  daca ne place sau nu, cert este faptul ca tuturor ne place sa avem locuinte care lucesc de curatenie si in care totul este frumos organizat. Bucataria am putea spune ca este precum o „scena culinara” avand in vedere ca aici pregatim numeroase preparate delicioase pe care sa le savuram asa cum ne place. In acelasi timp insa, bucataria este si una dintre incaperile cel mai dificil de igienizat avand in vedere ca aici avem de-a face cu mai multe tipuri de murdarie, nu doar cu una singura si care sunt destul de dificil de indepartat daca nu utilizam solutiile de curatare potrivite.

Una dintre cele mai mari provocari in igienizarea bucatariei reprezinta indepartarea grasimii, care inevitabil se va depune pe diverse suprafete din incapere avand in vedere ca aici gatim in mod regulat. In acest sens, avem nevoie de o serie de produse de curatare pentru bucatarie, concepute special pentru a indeparta grasimea de pe suprafete. Iata insa cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa igienizezi bucataria mult mai usor.

Organizeaza-ti activitatea de igienizare cat mai bine.

Pentru ca in general curatenia este migaloasa, recomandarea este aceea de a-ti organiza cat mai bine timpul, astfel incat sa poti face totul cat mai sistematic. Cu alte cuvinte, daca ai ales sa incepi cu stergerea prafului, este important sa duci la bun sfarsit aceasta activitate inainte de a incepe o alta. In acest fel, vei observa cum totul va fi mult mai organizat si nu vei mai avea acea senzatie ca nu vei termina niciodata curatenia.

Asigura-te ca ai toate produsele de curatare necesare.

Praful, mucegaiul, calcarul, grasimea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care va trebui sa le indepartezi de pe suprafete din aceasta incapere, astfel ca vei avea nevoie de cateva produse de curatare specifice pentru a putea duce la bun sfarsit intregul proces de curatare al bucatariei. Alege sa folosesti produse de calitatate atunci cand vrei ca totul sa fie mult mai eficient, chiar daca poate acestea te vor costa ceva mai mult. Cu siguranta aceasta este o investitie care merita intreg efortul financiar.

Alege cu atentie ziua si momentul pentru a face curatenie.

Pentru a face totul cat mai eficient ai nevoie de rabdare si de dedicare, astfel ca daca tocmai ai ajuns de la munca si te simti obosita, probabil ca nu este cel mai bun moment pentru a intoarce casa cu susul in jos. Desi este un lucru necesar, cu certitudine curatenia mai poate astepta o zi. Asadar, recomandarea este aceea de a alege cat mai bine ziua si momentul in care sa igienizezi suprafetele din bucatarie sau din oricare alta incapere a locuintei.

Nu te lasa distrasa de alte lucruri!

Un alt aspect important este acela de a nu te lasa distrasa de la curatenie de alte lucruri precum telefon, televizor, gatit sau orice alta activitate oricat de tentant ar fi, ci ia cate o pauza atunci cand simti ca ai obosit. In acest fel, exista posibilitatea sa nu termini curatenia, precum nici alte lucruri pe care ti le-ai propus pentru ziua respectiva, daca vei verifica in mod constant telefonul, retelele sociale sau diverse emisiuni tv.