Moarte tragica in fotbalul romanesc

de

Vineri, in Romania, a fost o noapte neagra pentru lumea fotbalului romanesc. Un jucator de la o echipa de fotbal a murit pe terenul de fotbal. Camerele de supraveghere au surprins cum fotbalistul, un tanar de 26 de ani, s-a prabusit pe terenul de fotbal la doar 7 minute de la intrarea pe teren si doua ore mai tarziu a fost declarat decedat. Lumea jucatorilor de fotbal si-au exprimat ingrijorarea cu privire la tratametul de prim ajutor de care au parte fotbalistii din Romania.

Desi este prea devreme pentru a trage concluzii despre tragicul accident, politia continua sa faca investigatii cu privire la circumstantele in care a avut loc decesul. Momentan, procurorii din Bucuresti au deschis o ancheta pentru moartea tanarului fotbalist si sunt asteptate raspunsuri, daca aceasta tragedie putea fi evitata.

O autopsie va confirma cauzele mortii si daca ambulanta cu care tanarul sportiv a fost transportat la spital avea echipamentele necesare salvarii lui si daca personalul a fost suficient de calificat. Astfel de competitii sportive necesita prezenta unei echipe medicale calificate tip B cu ambulanta dotata cu defibrilator, kit de resuscitare, oxigen si trusa de aspiratie, lucruri esentiale care nu trebuie sa lipseasca.

Doctorul de la spitalul la care a fost transportat tanarul sportiv, a declarat ca manevrele de resuscitare au durat mai bine de o ora, insa fotbalistul nu a reactionat. Nu se stie daca au existat defibrilatoare in ambulanta, insa afirma ca principala metoda de resuscitare este compresia toracelui

. Sistemele de inregistrare si imaginile aparute in mass media confirma ca medicii nu au intervenit de urgenta atunci cand fotbalistului a lesinat. Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor de Interne a confirmat ca s-au constatat nereguli majore in cazul sportivului care a murit pe teren.

 

Neregulile majore confirma ca anumite persoane nu a respectat reglementarile si legislatia si a precizat faptul ca, verificarile la serviciile de ambulanta privata, multe autorizatii de functionare au fost anulate si s-au dat amenzi uriase.

Echipa de fotbal din care facea parte fotbalistul a anuntat ca vor retrage numarul tricoului pe care l-a purtat sportivul in semn de respect pentru acesta.