Networking – noi abilitati pe care sa le dezvoltati pentru a obtine un job de vis

de

Familiarizarea cu alte persoane din industria dumneavoastra nu numai ca va poate imbogati perspectivele viitoare si ca puteti incuraja oportunitatile, ci si crearea unei retele de persoane care au interese similare si care traiesc zi de zi ca si dumneavoastra.

Si cum expertii in recrutare spun:  „crearea de retele poate parea un proces destul de descurajant, dar este ceva care ar trebui sa fie extrem de placut!” De asemenea, acestia recomanda diferite moduri de a face networking:

  1. Cunoasteti ceea ce puteti oferi

Cand participati la un eveniment de networking, mergeti luand in considerare ceea ce puteti oferi. Experienta si abilitatile va fac unici si va pot surprinde.

Un truc util este sa aveti o imaigne de ansamblu a momentelor cheie din cariera dumneavoastra. Nu trebuie sa va fie teama sa vorbiti despre realizarile dumneavoastra, ori despre unde doriti sa ajungeti in viitor.

  1. Fii pregatit

Conectati-va la retea, discutati cu toti cei prezenti si fiti pregatiti sa va amintiti multe nume. Asigurati-va ca, impreuna cu o atitudine prietenoasa si pozitiva, aveti carti de vizita pregatite.

Dupa eveniment conectati-va pe LinkedIn cu persoanele pe care le-ati intalnit si lasati-le un mesaj prietenos prin care sa va arati recunostinta ca v-ati cunoscut si ca ati putut discuta.

  1. Folositi mai multe metode

In timp ce retelele au fost rezervate odata pentru evenimentele din industrie, ganditi-va cum le puteti utiliza acum pentru prezenta dumneavoastra in online.

De asemenea, este important sa discutati intotdeauna cu persoanele apropiate despre cariera.

Este posibi lca acestia sa cunoasca persoane din domeniul dumneavoastra de interes. De foarte multe ori, poate chiar o prietena sa va ajute sa obtineti jobul la care visati si independenta financiara.

  1. Puneti intrebari

In cazurile in care cunoasteti o persoana dintr-o alta industrie, nu va sfiiti sa puneti intrebari. Nu puteti stii niciodata cand veti afla detalii despre o industrie prospera, din care ati putea face multi bani, printr-o simpla schimbare a traiectoriei in cariera dumneavoastra.

Fiind deschisi noilor oportunitati si doritori sa absorbiti informatii de la cei din jur, veti ajunge sa aveti o cariera de succes.

  1. Brand personal

Cea mai buna metoda prin care puteti construi un brand personal este reprezentata de networking. Fie ca alegeti sa cunoasteti in mod direct oameni din industrie, ori sa ii abordati online, construirea unei retele de contacte este cel mai important pas.

Trebuie sa obtineti recomandari, sa absorbiti informatia ca un burete si sa deveniti vizibili pe plan profesional.

In timp ce networking-ul poate duce la obtinerea unui job ideal, nu este o dezamagire daca nu reusiti sa il manageriati cum se cuvine. Creare legaturilor cu oamenii din industriile care prezinta interes pentru dumneavoastra sunt mai importante decat obtinerea rapida a unui job.