Nu ramane indiferent si profita de tehnologia oferita de becuri led

de

Plecand de la ideea ca nu intotdeauna conservatorismul iti poate fi favorabil, iti punem astazi la incercare decizia de a face o schimbare in favoarea ta si simultan in favoarea protectiei mediului.

Nu sunt vorbe la intamplare, iar acest lucru este deja verificat in sute de milioane de gospodarii de pe glob si poate tot atatea spatii care sunt ocupate de afaceri de tot felul, toate optand pentru folosirea pentru iluminarea interioara a noului tip de becuri led.

LED este abrevierea de la Dioda Electro Luminiscenta, piesa ce reprezinta o componenta electronica care are capaciatea de a emite lumina atunci cand este alimentata cu o anumita tensiune electrica.
savelectro.ro/
Prin alaturarea mai multor astfel de LED-uri si cu ajutorul unui circuit electronic de comanda, reducerea si stabilizarea tensiuni electrice de 220V, inginerii au produs primele becuri led care sunt in prezent varful tehnologic pentru iluminarea artificiala.

Ceea ce le diferentiaza de clasicul bec cu filament este in primul rand consumul foarte scazut de energie electrica care isi are baza in nevoia extrem de redusa de putere pentru ca aceste componente sa poata produce lumina.

Ca atare nu ai cum sa ramani indiferent daca vei sti ca 7 becuri led cu o putere de 15 wati fiecare vor consuma exact cat consuma un singur bec clasic cu filament. In tot acest timp oricare dintre cele 7 becuri amintite au cel putin acelasi flux luminos cu al becului clasic, prin urmare nu ai nimic de pierdut din acest punct de vedere. Mai mult, un alt mare avantaj al tehnologiei LED este durata de viata si garantia.

Un bec cu led are o durata de viata de cel putin 15000 de ore, unele ajungand chiar pana la 50000 de ore. In plus, toti producatorii ofera o garantie, in general de 2 ani, insemnand ca daca in aceasta perioada becul tau se arde va fi inlocuit in mod gratuit, fara niciun alt cost suplimentar.

Oricum vei alege becuri led in legatura cu puterea lor individuala, chiar si in situatia in care vei monta in tot apartamentul varianta cea mai ridicata de putere, consumul va fi per total de circa 6 ori mai mic. Prin acumulare, daca vei extinde acest calcul poti sa ajungi usor la concluzia ca folosind becuri led poti avea lumina in casa timp de o luna de zile ca si cand nu ai folosi niciun bec.

Economia va fi usor de observat la sfarsitul lunii, cand vei vedea factura pentru energia electrica.