Nutrienții în culturism

de

În afara exercițiilor fizice pe care un culturist le face în fiecare zi, el trebuie să se asigure că are și o dietă sau o nutriție pe care o menține corect. Antrenamentele nu au un efect atât de puternic dacă nu sunt combinate cu un consum de alimente corecte și sănătoase. Nutriția optimă și exercițiile regulate trebuie să se lege în așa fel încât să se ajungă la niște rezultate dezirabile.

Antrenamentul nu este totul

Multe persoane tind să creadă că, atunci când vorbim despre culturism, totul se rezumă numai la ore întregi petrecute în sala de forță, la efort, la transpirație și la o rutină de exerciții plictisitoare. Dar nu este așa! De fapt, culturismul este un sport mult mai complex față de cum ne-am aștepta mulți dintre noi să fie. Este o activitate care nu dezvoltă numai fizicul unei persoane, ci și starea ei generală de bine.

Cât de importantă este nutriția?

Nimeni nu poate nega că nutriția este foarte importantă pentru oricine, inclusiv pentru culturiști. Nutriția este cea care îi ajută pe aceștia să își dezvolte masa musculară mai rapid și să se recupereze mai ușor. Ea este crucială, deoarece, chiar și lipsa unui singur nutrient esențial din alimentația acestora, poate cauza încetinirea creșterii musculaturii.

De aceea, dacă vreți să deveniți culturiști (profesioniști sau nu, nu contează), trebuie să urmați cu sfințenie o dietă specifică acestui sport!

Nutriția de care are nevoie un culturist

Nevoile în materie de nutriție pot să difere de la o persoană la alta. Și asta pentru că fiecare dintre noi necesită alți nutrienți, în funcție de indicele de masă corporală și de activitățile pe care le întreprinde. Un nutrient foarte comun în rândul culturiștilor este proteina, ea neputând să lipsească din dieta lor. Proteina este necesară la dezvoltarea masei musculare.

O dietă bogată în proteine este foarte eficientă în reducerea grăsimii din corp și face, în același timp, mai ușoară creșterea masei musculare. Alături de proteină, un culturist trebuie să mai consume și carbohidrați și grăsimi bune, ele netrebuind să lipsească din nutriția acestuia. Carbohidrații și grăsimile sunt cele care completează alimentația în culturism.