O nouă platformă hardware dedicată jocurilor – Steam Machine

de

E un PC ? Nu. E o consolă? Nu! E Steam Machine.
Steam Machine (SM) este o platformă hardware creată de cei de la Valve care urmează a fi lansată cândva în anul 2014, Mai multe modele și versiuni a acesteia vor fi lansate și comercializate de diferiți producători de hardware, și pe toate va rula noul anunțat sistem de operare Steam. Împreună cu producătorii diferiți, Valve va lansa de asemenea versiunea lor SteamBox. Această versiune va fi considerată modelul principal, iar celelalte vor scoate în evidență alte calități precum designul fizic, zgomotul produs, prețul și chiar consumul de curent.

De ce produce compania Valve o astfel de mașînărie? Valve a devenit o platformă de distribuție a jocurilor extrem de populară și dorește să își extindă domeniul. Ideea generală este cea importantă, Steam dorind să își extindă imaginea și să intre în sectorul consolelor, gamerul putând să își joace jocul preferat în sufragerie, în fața televizorului. Practic această mișcare a celor de la Valve încearcă să acapareze acei jucători care nu doresc să se aproprie de un PC, fiind evident vorba de utilizatorii de console.

Cam care ar fi specificațiile platformei? Se pare că va fi puțîn mai mică decât un PC. Este probabil ca aceasta să fie bazată pe un sistem de operare Linux și nu va fi un sistem închis ca o consolă. Va avea posibilitatea de a îi fi schimbat hardware-ul, de a i se instala aplicații, de a rula pe alt sistem de operare. Prețul acesteia încă nu s-a aflat m însă cu siguranță vom afla în următoarele câteva luni.

Aceasta va avea câteva inovații de excepție. Cei de la Valve spun ca nu doresc să atașeze acesteia sisteme de recunoaștere a mișcărilor precum cei de la Nintendo Wii sau Kinect-ul celor de la Sony și vor să introducă ceva nou. Aceștia spun că doresc folosească SM pentru a trimite semnale către mai multe monitoare prin rețelele locale, probabil până la 8, astfel încât SM să poată fi folosit de o familie întreagă.

În orice caz, lansarea va avea loc probabil spre sfârșitul anului 2014, conform ultimelor anunțuri făcute de către cei de la Valve. Programul beta este deja funcționabil, doritorii putând să se înscrie pentru participare, iar dacă vor fi selectați vor putea să testeze deja aceasta platformă.