Ochelarii de Protectie pentru PC – Eficienti sau nu ?

de

Ochelarii antireflex de protectie pentru calculator sau PC au aparut in piata din Romania in urma cu 2-3 ani, iar cererea, precum si oferta pentru aceste produse este intr-o continua crestere.

Scopul acestor ochelari de protectie pentru PC este acela de a bloca o cantitate cat mai mare de lumina albastra. Acesta lumina albastra (blue light) este cea responsabila de cele mai multe probleme de vedere. Ea poate cauza pe termen scurt senzatii de oboseala oculara acuta sau slaba focalizare.

Lumina albastra este emisa de orice tip de ecran, fie ca este vorba de un monitor,  televizor, telefon sau tableta.

Alegerea ochelarilor de protectie PC eficienti

Contrar asteptarilor, firmele de optica medicala nu sunt cele care produc cei mai eficienti ochelari de protectie pentru PC. Daca doresti o pereche de ochelari de protectie PC eficienti incearca sa alegi companiile specializate, care comercializeaza doar astfel de produse.

In Romania si-a facut aparitia si cel mai mare brand de ochelari de protectie PC, Gunnar. Acesta are un reprezentat oficial care comercializeaza produsele in acest moment doar online, atat in magazinul online oficial, cat si prin marile magazine online Emag, Lensa sau PCgarage.

Ochelarii de protectie pentru calculator Gunnar

Cel mai mare avantaj al acestor modele de ochelari pentru PC Gunnar este dat de lentila. Cea mai performanta si cumparata lentila este cea Amber, o lentila care are 2 straturi antireflex si care blocheaza cea mai mare cantitate de lumina albastra, aproximativ 65%. De curand acesta lentila a primit un upgrade si acum putem sa gasim ochelari cu o lentila Amber Max, care neutralizeaza 98% din lumina albastra emisa de orice tip de ecran.

Pe langa protectia mare impotriva luminii albastre, ochelarii pentru PC Gunnar au si o rama foarte apreciata. Cele mai multe rame sunt confectionate dintr-un otel inoxidabil foarte usor si flexibil. Greutate totala a unei perechi de ochelari nu depaseste pragul de 40 de grame.

Pentru persoanele care poarta casti audio, rama subtire, confectionata din otel inoxidabil se pliaza perfect pe forma fetei si faciliteaza purtarea castilor, fara a crea vreun disconfort. In acest caz exista si o categorie dedicata pentru gameri unde pot fi gasite modele de ochelari realizate in parteneriat cu diferite branduri din lumea gaming-ului precum Razer.

In concluzie, daca utilizezi zilnic calculatorul si ochii tai sunt expusi luminii albastre iti poti cumpara cu incredere o pereche de ochelari de protectie PC de calitate, iar simptomele de oboseala oculara, incetosare a privirii si slaba focalizare vor disparea imediat.