Pasi pentru instalarea unui sistem de supraveghere video

de

Desi un sistem de supraveghere video pare a fi foarte simplu, necesitand doar prezenta unor camere de supraveghere video, a unui DVR si a unor cabluri, lucrurile sunt mult mai complexe de atat. Un utilizator care vrea sa se bucure de avantajele oferite de un astfel de sistem trebuie sa treaca prin mai multi pasi si sa aleaga sistemul in functie de mai multi factori, cum ar fi lumina, pozitionarea fiecarei camere in parte, tipul de camera ( digitala sau analogica ) sau calitatea imaginii.

Decizia trebuie sa se ia cu foarte mare atentie, doar in urma respectarii unor pasi, cat se poate de importanti.

Proiectarea sistemului de supraveghere

Proiectarea reprezinta planul initial pe care oricine trebuie sa il faca, pentru a putea beneficia de o supraveghere de foarte buna calitate. In faza de proiect, trebuie analizata cu mare atentie zona care urmeaza sa fie proiectata si trebuie sa se faca o lista cu necesitati. Este bine sa stabilesti inca de inceput daca ai nevoie de camere cu infrarosu, camere cu o calitate foarte buna a imaginii sau camere rezistente la intemperii si la capricii ale vremii.

Este indicat ca proiectarea sa se faca de catre un personal autorizat, deoarece in felul acesta ai garantia eficientei.

Achizitia sistemului de supraveghere

Achizitia poate sa fie si ea de dificila, in conditiile in care trebuie sa gasesti un magazin perfect pentru asta, trebuie sa gasesti preturi bune si evident, trebuie sa gasesti dispozitive care sa faca fata cu brio tuturor cerintelor pe care le ai. Alege un magazin de incredere, care vinde doar branduri de care ai auzit. In felul acesta, vei avea garantia calitatii.

Instalarea

Cel de-al treilea pas pe care trebuie sa il urmezi pentru a te bucura din plin de sistemul de supraveghere pe care tocmai ce l-ai cumparat, este instalarea. La fel ca si faza de proiect, instalarea este bine sa fie facuta de catre profesionisti. Acestia respecta legislatia in vigoare, stiu cum sa manevreze fiecare piesa si fac in asa fel incat intregul sistem sa aiba o eficienta superioara.

Majoritatea utilizatorilor de sisteme de supraveghere video se opresc la acest pas. Mai exista insa unul, cel putin la fel de important, iar acesta este intretinerea. Aceasta trebuie sa fie regulata si sa includa revizii, care sa iti dezvaluie daca sistemul de supraveghere functioneaza sau nu in parametri normali.