Personalitatea conteaza la un interviu?

de

Cu totii am auzit sfatul „sa fii” la un interviu de angajare si se pare ca si profesionistii in recrutare sunt de acord, testele de personalitate fiind folosite din ce in ce mai mult in procesul de recrutare pentru a evalua candidati.

Personalitatea este adesea la fel de importanta – daca nu mai importanta – decat aptitudinile sau calificarile. Puteti anticipa ce trasaturi de personalitate ar putea cauta un angajator intr-un candidat facand cercetarea dumneavoastra in prealabil.

Asigurati-va ca ati citit despre companie de pe platformele de socializare sau de pe site-ul acestra pentru a vedea cultura si politica lor.

Exprima -ti personalitatea prin tinuta aleasa. Este important sa purtam intodeauna ceva adecvat si reprezentativ pentru interviu, evitand sa purtati tinute vestimentare care nu se potrivesc cu acest tip de intalnire.

Daca adaugi ceva personal tinutei tale, este posibil ca persoana care te intervieveaza sa te retina mai usor.

Actionati cu incredere

CV-urile sunt limitate din punct de vedere al informatiilor in ceea ce priveste personalitatea sau aptitudinile pe care le avem. Acest lucru nu inseamna ca CV-ul dvs. nu este important – un CV bun va poate obtine acel interviu – dar nu va fi suficient pentru a va angaja.

Procesul de interviu este o oportunitate de a arata de ce sunteti cel mai potrivit pentru aceasta pozitie – deci actionati cu incredere si depuneti eforturi pentru a va convinge potentialul angajator ca sunteti candidatul potrivit pentru aceasta slujba.

Acordati atentie testelor

Numarul companiilor care utilizeaza acum aceste evaluari psihometrice pentru a-si imbunatati succesul in ceea ce priveste recrutarea a crescut. Aceste teste ofera intervievatorului o imagine de ansamblu si obiectiva a trasaturilor de personalitate ale unui individ si sunt de obicei completate si revizuite inainte de a ajunge chiar la etapa de interviu.

Daca sunteti in stare sa vizualizati rezultatele psihometrice in prealabil, asigurati-va ca ati inteles ce inseamna rezultatele si folositi acest lucru in avantajul dvs.

Amintiti-va, o echipa de lucru buna este formata din diferite tipuri de personalitate, deci nu trebuie sa incercati sa va aliniati personalitatea cu cea a intervievatorului.

Oferiti raspunsuri inteligente

In timpul interviurilor, va sunt adesea intrebari legate de competente, despre modul in care ati raspuns la situatii dificile. O buna metoda pentru abordarea acestor intrebari este utilizarea acronimului STAR.

Asigurati-va ca ati identificat situatia, sarcina, actiunea si rezultatul timpului pe care il descrieti si veti fi cat mai concret posibil. In cele din urma, angajatorii adreseaza intrebari bazate pe competente pentru a afla despre tine ca persoana, asa ca asigurati-va ca i-ati lasat o imagine buna.

Adresati intrebarile pe care le aveti in minte

Profitati la maxim de ocazia de la sfarsitul interviului atunci cand vi se cere sa puneti intrebari, mai ales daca simtiti ca lucrurile nu au evoluat asa cum credeati, poate fi o ocazie buna pentru a intoarce rezultatul in favoarea ta.