Peste 86% dintre români consideră serviciile de creditare rapidă extrem de utile!

de

Potrivit unei cercetări desfășurate de imprumuturi24.com, 86.5% dintre români consideră serviciile de creditare rapidă drept un instrument financiar necesar, iar 94.7% dintre ei declară că își auto-evaluează cu mare atenție posibilitatea de returnare a unui astfel de împrumut înainte de a-l solicita.

Bucuresti, 19 Octombrie, 2016Imprumuturi24.com, un serviciu online gratuit care permite clienților să compare o gamă largă de produse financiare personale (așa numitele împrumuturi rapide), a efectuat un studiu comprehensiv despre popularitatea acestui tip de serviciu în România. În cadrul studiului au fost analizate răspunsurile a 1087 de persoane.

„Am realizat acest sondaj având drept obiectiv mai buna înţelegere a clienţilor Români şi motivele pentru care aceştia au ales anumite companii de creditare rapidă. Rezultatele obţinute ne ajută să îmbunătăţim conţinutul site-ului şi să publicăm informaţii şi mai utile despre serviciile financiare.”, a menţionat M. Kazlauskas, editor-şef Împrumuturi24

Imprumuturi24.com, un serviciu online gratuit care permite clienților să compare o gamă largă de produse financiare personale (așa numitele împrumuturi rapide), a efectuat un studiu comprehensiv despre popularitatea acestui tip de serviciu în România. În cadrul studiului, au fost analizate răspunsurile a 1087 de persoane. Românii, într-o proporţie covârşitoare de peste 86%, consideră că împrumuturile nebancare, prin modul lor de acordare şi numeroasele facilităţi oferite, sunt foarte utile, în special persoanelor cu venituri mai mici, care nu pot beneficia de împrumuturi bancare.

Principalele motive pentru care românii apelează la creditele nebancare sunt accesibilitatea serviciilor (25.7% spun că primesc banii chiar dacă au venituri lunare scăzute), rapiditatea acestora (19.1% declară că primesc împrumutul mai repede decât de la bancă, iar 14.8% apreciază faptul că pot aplica online) precum și imposibilitatea de a accesa un produs bancar (21,4% dintre cei chestionați au fost refuzați de bănci). Faptul că foarte multe companii nebancare oferă primele împrumuturi (până la o anumită limită) fără a percepe vreo dobândă reprezintă un avantaj major pentru cei interesaţi de un credit rapid.

Cei mai mulți dintre românii care solicită împrumuturi rapide o fac din cauza unor cumpărături neprevăzute (25.4%), pentru plata facturilor (17.6%), pentru cheltuieli medicale (13.9%), pentru diverse evenimente cum ar fi căsătorii, vacanțe sau concerte (6.6%). Același procent, 6.6%, declară că folosesc împrumuturile rapide pentru cumpărături zilnice, în timp ce 21.7% au precizat că este vorba despre alte cheltuieli (incluzând nevoi personale, amenajarea locuinței, plata unor rate). Astfel, orice problemă financiară se poate rezolva rapid, simplu şi într-un timp record.

Cele mai populare companii de împrumuturi rapide din România sunt Vivacredit (37.9% dintre cei chestionati au folosit serviciile acestei companii), Zaplo (35% dintre cei chestionați au accesat serviciile companiei) și Ferratum (33.7% dintre cei chestionați au solicitat un împrumut rapid prin intermediul acestei companii). Clienții se declară în general mulțumiți de calitatea serviciilor: 38% sunt foarte satisfăcuți, 44.3% sunt satisfăcuți în timp ce 17.7% nu sunt satisfăcuți. De asemenea, 83.5% dintre ei ar recomanda serviciile de creditare rapidă familiei și prietenilor, și doar 16.5% nu le-ar recomanda.

Când vine vorba despre criteriile pentru alegerea unei anumite companii de creditare rapidă, cei mai mulți români se orientează în funcție de nivelul dobânzii. 43.9% dintre respondenți au declarat că principalul criteriu după care aleg creditorul este posibilitatea de a accesa un prim împrumut fără dobândă, în timp ce 6.6% sunt atrași de o rată a dobânzii cât mai scăzută. 24.6% dintre cei care solicită împrumuturi rapide țin cont în primul rând de cuantumul sumei disponibile pentru împrumut, în timp ce 18.9% acordă cea mai mare atenție unor termeni și condiții transparente și ușor de înțeles. Împrumuturile rapide înseamnă, cu adevărat, rezolvarea oricărei probleme financiare într-un mod simplu şi eficient!

Despre Imprumuturi24.com

Împrumuturi24.com este un portal independent şi informativ de comparare credite, care operează în România din anul 2015. Scopul său este de a oferi sfaturi şi a educa în legătură cu diferitele probleme financiare, inclusiv asupra creditelor nebancare. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.imprumuturi24.com

Vizualizează rezultatele sondajului în acest infografic www.imprumuturi24.com/infografic-imprumuturile-rapide-in-romania-2016/