Plante decorative pentru apartamentul tau

de

Fiecare dintre noi atunci cand isi cumpara o noua locuinta si se muta, isi doreste sa arate cat mai bine, sa –l reprezinte, sa fie o casa primitoare, in care sa te poti relaxa, sa fie o atmosfera linistitoare care sa te faca sa uiti de probleme. Specialistii in design interior spun ca unul dintre secretele unei decoratii cat mai reusite, prin care nu ai cum sa gresesti si o metoda ieftina sunt platele decorative.

Singurul dezavantaj al platelor decorative este ca trebuie ingrijite cu atentie, iar majoritatea oamenilor sunt foarte ocupati, dar si pentru asta exista o solutie si anume aceea de a cumpara plante cat mai rezistente, usor de ingrijit, iar daca incercam sa cautam plantele care indeplinesc aceste conditii, vom ramane suprinsi de frumusetea lor.

            Unul dintre aceste plante este Orhideea

Daca iti doresti sa-ti decorezi locuinta cu o planta speciala care sa nu fie nici pretentioasa, Orhideea este una dintre cele mai frumoase plante si care nu este pretentioasa, florile acesteia sunt de o frumusete deosebita, pot avea culori diferite, scopul acestei plante este de te duce cu gandul in zonele ecuatoriale. Este o planta care nu are nevoie de prea multa lumina naturala, singura conditie este ca solul in care va fi plantata sa fie ma lemnos.

Este planta potrivita celor care pleaca in delegatii, deoarece este suficient sa fi udata o data pe saptamana sau chiar o data la doua saptamani, este o planta careia nu-i priieste prea multa apa, asa ca trebuie udata cu apa rece, iar ghiveciul in care este plantata sa nu retina apa.

            Dracaena – planta preferata apartamentelor

O alta planta speciala pentru decoratul apartamentului si care nu necesita prea multa ingrijire este Dracaena, este recomandat sa fie tinuta la lumina, insa daca locul in care este asezata nu este prea luminos, singura functie afectata este viteza de crestere. Este o planta lemnoasa, asemanatoare unui palmier careia ii este de ajuns daca este udata o data pe saptaman, ar fi bine ca vara sa fie udata mai bine prin pulverizarea cu apa si pe frunze.

Este important sa nu fie udata excesiv pentru riscati sa se usuce, deoarece de la prea multa apa ii putrezesc radacinile.

            Planta decorativa – Bambusul

O alta planta foarte frumoasa pentru care poate fi folosita ca planta decorativa este Bambusul, este inrudit cu Dracaena, dar spre deosebire de aceasta, Bambusul iubeste apa si lumina mai mult. Pentru a evita cresterea spiralata a acesteia, deoarece tinde sa se indrepte catre lumina, trebuie intors din cand in cand. Ca planta decorativa, bambusul da mai bine daca este asezata intr-un vas transparent, este cea mai intalnita planta in apartamente, datorita atmosferei naturala pe are capacitatea acesta planta sa o creeze.