Platbanda – informatii generale importante de stiut!

de

Platbanda este un material care este realizat din otel, astfel ca acest material va prelua proprietatile otelului. Acesta este un lucru bun, datorita faptului ca platbanda devine o componenta de baza a oricarui proiect, conferindu-i rezistenta. Este o caracteristica de baza a acestui material, dar asta nu inseamna ca proprietatiile acestuia se opresc aici. Din contra, o alta proprietate a acesteia este faptul ca este versatila.

Astfel ca platbanda va putea fi integrata intr-o varietate de proiecte fara a interveni vreo problema. Daca vrei sa afli mai multe despre acest material si cum sa il folosesti eficient, citeste urmatoarele.
Platbanda

Platbanda se realizeaza in doua variante

Dupa cum mentionam anterior, exista doua modalitati prin care se poate obtine produsul final numit „platbanda”. Intregul proces trebuie sa depinda de caracteristicile finale de care clientul isi doreste sa beneficieze pentru acest material. Asa cum am mai amintit, cele doua procese constau in laminarea la rece si in cea care se realizeaza la cald. Cu toate acestea, exista doua diferente intre cele doua procese:

  • In cazul laminarii la cald, din cauza temperaturilor foarte ridicate, se ajunge destul de usor la efectul de recristalizare a otelului. Deci, daca nu stiati, otelul reprezinta materia prima din care se poate realiza platbanda propriu-zisa. Cea mai cunoscuta caracteristica a acestui procedeu face referire exclusiva la temperaturile ridicate. Astfel, se poate ajunge la nivelul in care otelul isi poate pierde o pondere considerabila din duritate, ceea ce va duce implicit la alungire;
  • Pe de alta parte, o alta diferenta identificata in procesul de obtinere pentru platbanda, laminarea la rece presupune ca materialul sa devina mult mai dur. Din acest motiv, alungirea materialului va fi de proportii mult mai mari decat in cazul laminarii la cald. De altfel, se va putea observa foarte usor, inclusiv, o reducere asupra grosimii materialului respectiv. Tot in acest caz, poate incapea in discutie chiar si posibilitatea de a personaliza platbanda prin vopsire pe viitor.

Inainte sa achizitionati produse din platbanda, documentati-va foarte riguros despre procesul de fabricare al acestei. Acest lucru influenteaza destul de mult proprietatiile materialului pe care urmeaza sa-l folositi in constructii.

De ce poate acest material sa fie potrvit proiectelor tale?

Deoarece se pot intalni anumite caracteristice unice la platbanda, aceasta este un material destul de popular in randul specialistilor din domeniul constructiilor. Este un material care iese destul de usor in evidenta, tocmai datorita acestor caracteristici specifice. Dar caracteristica care o face cel mai mult sa iasa in evidenta este faptul ca raportul calitate-pret este unul foarte bun.