Primele alimente hrănitoare pentru copiii mici

de

Prepararea mesei pentru copii mici presupune alegerea unor mâncăruri sănătoase, lipsite de ingredient artificiale și aditivi dăunători. Adesea, însă, știți bine că nu aveți foarte mult timp liber la dispoziție când trebuie să îngrijiți un copil mic, așa că nu vă puteți informa suficient de mult și de bine despre toate alimentele pe care i le dați acestuia. Nu vă faceți griji, pentru că am să vă ofer chiar eu o scurtă listă cu mâncărurile cele mai potrivite și mai hrănitoare ce pot fi consumate de către cei mici.

1. Cartofii dulci

Aceste legume sunt printre cele mai preferate atât în rândul copiilor, cât și al adulților. Au foarte mulți nutrienți, inclusiv calciu, vitamina A și C și potasiu. Se prepară foarte repede și sunt destul de moi pentru a putea fi mestecați ușor de un copil mic. Trebuie să fiți atenți, totuși, la un aspect important: cartofii dulci rețin foarte bine căldura în ei, de aceea nu trebuie serviți copiilor dacă sunteți de părere că sunt încă prea fierbinți pentru aceștia.

[sociallocker]

2. Mazărea

Boabele de mazăre sunt recomandate într-o alimentație sănătoasă. Ele conțin vitamina A, B și C, zinc, fier, calciu și mulți alți nutrienți importanți. Se pot face piure foarte ușor, datorită dimensiunilor lor reduse. Sub această formă, pot fi consumate și mestecate imediat de către copil. Reprezintă un bun aliment tranzițional, care îl pregătește pe cel mic pentru alte feluri de mâncare ce îi vor fi date pe viitor.

3. Dovlecelul

Ținând cont că varietatea felurilor de dovlecei este mare, nu veți rămâne niciodată fără idei și nici nu vă veți plictisi de ei când va trebui să preparați feluri de mâncare pentru copii din aceștia. Ei se găsesc pe piață în orice anotimp, deci nu se pune problema că nu veți găsi unii care să fie proaspeți atunci când aveți nevoie de ei. Plus de asta, nu sunt nici foarte scumpi.

4. Amestecul de legume

Oricine s-ar plictisi imediat dacă ar fi nevoit să mănânce același fel de mâncare în fiecare zi. Acest lucru este valabil și în cazul copiilor mici. Așadar, pentru a schimba un pic meniul, nu vă temeți să combinați diverse legume între ele când preparați alimente pentru ei. Prin amestecarea lor, veți putea chiar să-i păcăliți pe cei mici să consume și legume pe care, în mod obișnuit, nu ar vrea să le mănânce, deoarece nu le place gustul sau textura acestora.

5. Merele

Poate că un măr întreg pe zi este prea mult pentru un copil mic. Evident, el nu va putea să mănânce fructul în starea în care se află, de aceea este bine ca, la o vârstă mai fragedă, copilul să consume mărul sub formă de piure, rămânând ca, mai apoi, după ce el mai crește, să i se dea să mănânce un măr în stare solidă.

[/sociallocker]

6. Bananele

Bananele sunt niște fructe moi, aromate care, de regulă, sunt preferatele copiilor mici. Datorită naturii lor, ele sunt o gustare potrivită ce i se poate oferi copilului. De regulă, nici nu necesită o pregătire prealabilă, putând fi consumate în starea în care se găsesc.