Principalele neajunsuri ale unei biciclete pliabile

de

In ultima vreme bicicletele pliabile au devenit foarte la moda si multa lume se inghesuie sa le cumpere, si pe buna dreptate. Sunt usoare, simplu de pliat, transportat si depozitat, insa daca nu cantaresti cu atentie toate aspectele, atat pozitive cat si negative, inainte de a face o astfel de achizitie, este posibil ca pe viitor sa te confrunti cu anumite probleme.

Bicicletele pliabile au revolutionat felul in care privim si folosim bicicletele, in general. Sunt o optiune buna atat pentru cei care au de facut naveta pe distante medii si mici, dar si pentru cei a caror principala grija este protejarea mediului inconjurator, prin limitarea noxelor emise de autovehicule.

Asadar, o bicicleta pliabila reprezinta o alegere inspirata pentru anumite categorii de oameni, insa pentru altii lucrurile ar putea sa nu stea la fel de bine. De ce? In primul rand, pentru ca putini se gandesc si la problemele cu care s-ar putea confrunta dupa achizitia unei astfel de biciclete. Iata doar cateva dintre acestea:

1. Dificultatea de a alege o marime potrivita

De obicei, bicicletele pliabile au dimensiuni mai mici decat bicicletele obisnuite, asa ca poate fi destul de dificil sa gasesti una care sa ti se potriveasca. Pentru a evita orice inconvenient pe viitor, ai grija sa testezi bicicleta inainte de a o cumpara.

In cazul in care nici asa nu reusesti sa gasesti una care sa se potriveasca dimensiunilor tale, ai optiunea de a alege o bicicleta pliabila de dimensiuni mai mai mari, asemanatoare cu cele obisnuite. Singurul dezavantaj ar fi ca acestea pot costa mai mai mult decat iti poti permite sa scoti din buzunar.

2. Reparatii costisitoare

Desi se spune ca bicicletele pliabile sunt la fel de rezistente ca si cele obisnuite, asta nu inseamna ca acestea nu se vor strica niciodata. Iar cand acest lucru se va intampla trebuie sa ai in vedere faptul ca piesele unei biciclete pliabile pot fi destul de scumpe.

Asadar, daca faci un efort urias pentru a-ti cumpara o astfel de bicicleta, ia in calcul ca va trebui sa suporti ceva cheltuieli si dupa achizitie. Iar daca bugetul nu iti permite, cel mai bine ar fi sa te orientezi catre un altfel de model, mai ieftin de reparat si intretinut.

3. Nu vei prinde viteza dorita

Asta nu inseamna ca bicicletele pliabile se misca foarte incet, ci doar ca nu sunt construite pentru viteza. Asadar, daca viteza este unul dintre lucrurile cele mai importante pentru tine, te sfatuiesc sa alegi mai degraba o cursiera decat o bicicleta pliabila. In schimb, daca tot ceea ce iti doresti este sa faci naveta in conditii decente, pe o bicicleta buna si rezistenta, pliabila reprezinta o alegere demna de luat in calcul.

In cele din urma, dincolo de preferinte si pretentii, cel mai important este sa alegi o bicicleta de calitate, care sa ti se potriveasca perfect si care sa te duca in siguranta acolo unde ai nevoie.