Principalele tipuri de biciclete eliptice

de

Bicicleta eliptica este un aparat de fitness ce poate fi folosit cu succes de o gama extrem de variata de utilizatori. Este un aparat solid si eficient, util pentru cei care vor sa slabeasca, sa isi creasca rezistenta la efort sau pur si simplu sa se mentina in forma.

Avand in vedere toate avantajele expuse mai sus, nu este de mirare faptul ca tot mai multa lume opteaza pentru achizitionarea unui astfel de aparat pentru acasa. Daca si tu faci parte din aceasta categorie, afla din cele ce urmeaza care sunt cele mai importante tipuri de biciclete eliptice din care poti alege.

Tipuri de biciclete eliptice in functie de amplasarea motorului

In functie de amplasarea motorului, bicicletele eliptice se impart in mai multe categorii:

1. Biciclete eliptice cu motor in fata

Antrenamentul pe o bicicleta eliptica cu motor in fata se aseamana cu miscarea facuta pe un stepper. Pozitia pe care trebuie sa o adopti pentru a lucra pe un astfel de aparat este cu corpul usor aplecat in fata, lucru putin incomod pentru unii utilizatori. Aceste tipuri de biciclete sunt mai ieftine decat cele cu motor in spate.

2. Biciclete eliptice cu motor in spate

Sunt cele mai vechi si cele mai populare modele de biciclete eliptice, cu care poti executa miscari mai lungi si mai asemanatoare cu mersul sau alergatul normal. Utilizatorul are o pozitie centrala in timpul antrenamentului, ceea ce elimina tensiunea de la nivelul spatelui. Bicicletele eliptice cu motor in spate au mai putine piese, deci mai putina nevoie de intretinere. Totodata, acestea asigura mai multa stabilitate, datorita blocului motor pozitionat in spate.

3. Biciclete eliptice cu motor central

Sunt cele mai noi modele de biciclete eliptice. Acestea au un sistem central unic, dar care inca mai este supus testelor de fiabilitate si eficienta. In acest caz, volantul este amplasat in mijlocul aparatului, astfel incat sportivul are o pozitie mai buna in timpul antrenamentului. Insa pentru ca sunt modele mai noi, acestea sunt mai costisitoare decat modelele de mai sus.

Tipuri de biciclete eliptice in functie de tipul de rezistenta

In functie tipul de rezistenta utilizat, bicicletele eliptice se impart in mai multe categorii:

1. Biciclete eliptice electrice

Sunt dotate cu un motor, deci va fi mai usor sa schimbi gradul de rezistenta sau sa mentii un ritm anume. Totusi, pretul este si el mai mare fata de modelele de mai jos.

2. Biciclete eliptice mecanice

Desi vei depune un efort mai mare in timpul antrenamentelor, pretul acestora este mai accesibil. Tocmai de aceea sunt preferate de majoritatea utilizatorilor care se antreneaza la domiciliu.

3. Biciclete eliptice magnetice

Pe un astfel de model controlul e ceva mai usor fata de bicicletele mecanice iar pretul de achizitie este unul mediu. Sunt mai des intalnite in salile de fitness.

Acestea fiind spuse, iata ca, daca te-ai hotarat sa iti cumperi un astfel de aparat, ai de unde alege varianta cea mai potrivita pentru tine. Nu strica sa fii si cu ochii pe reduceri, avand in vedere ca nu sunt chiar asa de ieftine.