Priveste altfel procedura de endoscopie

de

Cand vine vorba de investigatiile medicale, este bine sa asculti sfaturile medicilor si sa tii cont de ele. Dar in acelasi timp este indicat sa ai o idee generala despre acestea. Acelasi este cazul si pentru efectuarea unui consult de endoscopie la Clinica Romgermed.

Trebuie sa stii ca procedura vizeaza esofagul, stomacul sau duodenul. Nu este o investigatie dureroasa si nici de lunga durata. Aceasta se poate realiza chiar si in 3-5 minute. In functie de preferintele tale, poate sa fie facuta cu sau fara anestezie. Vorbeste intotdeauna cu medicul pentru a putea lua cea mai buna decizie de comun acord.

Inca nu stii cu ce te poate ajuta endoscopia?

Endoscopia este o procedura extrem de folositoare care ii poate ajuta pe medici foarte mult pentru a depista din timp diverse afectiuni medicale.

Principalul lucru pe care trebuie sa il stii este acela ca se foloseste pentru a depista afectiunile din zona esofagului, stomacului si al duodenului. Este o investigatie foarte eficienta care a putut ajuta la depistarea din timp a multor probleme medicale la diversi pacienti. De exemplu, a fost foarte folositoare pentru depistarea cancerului gastric sau cel esofagian la diversi pacienti.

Daca medicul v-a recomandat aceasta investigatie nu ezitati sa o faceti din timp. V-ar putea salva chiar viata.

Ce procedura se aseamana cu endoscopia?

O alta procedura ce seamana cu examinarea de endoscopie( https://clinicaromgermed.ro/endoscopie/ ) este investigatia de colonoscopie. Aceste doua proceduri se aseamana prin faptul ca nu sunt dureroase si pot fi realizate intr-un timp relativ scurt.

Medicul va v-a intreba daca doriti sa faceti si o anestezie inainte. Este valabil atat pentru endoscopie, cat si pentru colonoscopie. In acest mod prin intermediul unei anestezii locale, veti putea reduce disconfortul provocat de instrumentul folosit.

Cu ajutorul acestor doua tipuri de investigatii, medicii au posibilitatea de a produce imagini de cea mai buna calitate a organelor analizate. Spre exemplu, in cazul colonoscopiei se pot produce imagini ale colonului sau a rectului.

Nu lasa sanatatea pe al doilea loc, caci daca problemele nu sunt tratate din timp, acestea se pot inrautati. Efectueaza-ti azi un consult de endoscopie intr-un cabinet specializat ai Clinicii Medicale Romgermed.

endoscopie

Acum ai si optiunea de a-si face investigatia de colonoscopie in cadrul Clinicii Romgermed

Aceasta procedura este recomandata de catre medici in cazul in care este necesara o investigatie a colonului. Echipa Clinicii Romgermed este una pe cat se poate de profesionista. Astfel ca nu trebuie sa iti faci griji daca medicul ti-a recomondat efectuarea unei examinari pentru endoscopie ori colonoscopie.

Colonoscopia este o procedura care se realizeaza foarte repede si nu este dureroasa. Medicii specialisti sunt mereu aici alaturi de tine daca ai nevoie de ajutorul acestora, indiferent de problema medicala cu care te confrunti. Alege profesionalismul, alege Romgermed.