Programele de after school in Bucuresti – la mare cautare

de

After school” reprezinta o notiune din ce in ce mai bine definita si mai prezenta pe piata romaneasca de educatie. Pornind de la nevoia parintilor de a avea mai mult timp pentru activitati profesionale sau pur si simplu timp liber, societatile comerciale si asociatiile care propun asemenea programe se intrec in stabilirea unor oferte din ce in ce mai ingenioase.

Cu ani in urma, after school era locul unde copilul se indepta dupa terminarea orelor de curs la scoala pentru a-si completa cunostintele si a primi sprijin la rezolvarea temelor. Astazi, after school inseamna pe langa teme si cultura generala, locul in care se pot practica diverse sporturi, unde se fac un numar mare de cursuri de performanta pentru olimpiade la discipline ca limba romana, matematica si limbi straine – inclusiv pentru pregatirea examenelor Cambridge, locuri unde copiii socializeaza, isi dezvolta abilitatile personale, invata sa cante la pian sau la chitara sau participa la petreceri tematice.

Mai nou, intreprinzatorii s-au orientat si catre zona de transport, preluand copiii de la scoala cu masini speciale si ducandu-i pana la sediul la care se desfasoara activitatile de after school. Pe langa optimizarea timpilor de deplasare, solutia vine sa linisteasca si parintii, care isi stiu copiii in siguranta.

Spre exemplu, un astfel de after school functioneaza in Bucuresti pe strada Ion Movila Sector 2. Managementul pune la dispozitie un mijloc de transport care realizeaza un tur rapid al tuturor scolilor din zona pentru a aduna copiii inscrisi.

Uneori, pentru a completa paleta de servicii oferite, afacerile de tip after school functioneaza si ca centre de cursuri si meditatii pentru diverse categorii de varsta, cu discipline de la cele mai uzuale cum ar fi limbile straine, matematica, informatica si altele pana la cursuri mai rare ca robotica sau cibernetica.

Pentru a veni si in intampinarea celor care invata dupa-amiaza, programele de after school se completeaza cu altele de tip „before school” iar cadrele didactice cu rezultate de exceptie sunt la mare cautare pentru colaborari.

Uneori este foarte dificil sa alegi din multitudinea de oferte, cea mai buna solutie fiind aceea de a vizita sediile, de a sta de vorba cu managerii si cadrele personalul care se ocupa efectiv de copii, de a analiza programele si beneficiile puse la dispozitie de fiecare in parte si nu in ultimul rand, conditiile de igiena pot juca un rol foarte important in luarea deciziei. La fel si pretul, care in functie de optionalele alese, poate varia sensibil de la cateva sute de lei la cateva mii de lei pe luna.