Psoriazisul – ce trebuie sa stim despre aceasta afectiune si cum se trateaza?

de

Pielea este cel mai extins organ al corpului omenesc, acest lucru insemnand ca este si cea mai expusa la factorii de mediu, care o pot agresa. Ingrijirea corespunzatoare a pielii reprezinta o mare responsabilitate pentru fiecare dintre noi avand in vedere ca intre starea de sanatate a acesteia si modul in care alegem sa o ingrijim exista o legatura destul de stransa.

De foarte multe ori insa trebuie sa recunoastem ca suntem destul de iresponsabili, mai ales daca vorbim despre expunerea la soare in timpul verii, atunci cand razele solare sunt departe de a fi unele tocmai benefice pentru sanatatea pielii.

O expunere indelungata la soare, in timpul amiezii in timpul zilelor foarte calduroase de vara pot avea ca si cauza aparitia unor afectiuni ale pielii. In timp ce unele dintre acestea se pot trata cu usurinta, exista afectiuni care necesita perioade lungi de tratament sau care ne pot chiar pune viata intr-un real pericol.

Atunci cand vorbim despre piele insa, trebuie sa avem in vedere si factorii ereditari, in anumite situatii par sa aiba o pondere destul de mare. Acesta este si cazul afectiunii denumita psoriazis. Psoriazisul este de foarte multe ori confundat cu o simpla problema a pielii, cand in fond, acest lucru este destul de departe de realitate. Psoriazisul reprezinta o boala autoimuna cronica, avand ca si majoritate de cazuri de provenienta drept factorul ereditar.

Se considera ca acesta afecteaza la ora actuala aproximativ 3% din populatia lumii, avand o incidenta mai mare in intervalul 11- 45 ani. Din fericire, exista tratament pentru psoriazis, insa in anumite situatii acesta poate fi de lunga durata, motiv pentru care este imperios necesar sa va prezentati la medic atunci cand apar diverse leziuni la nivelul pielii.

Psoriazisul, o afectiune necontagioasa dar cu efecte negative asupra vietii sociale.

Din fericire, psoriazsul este una dintre acele afectiuni care nu se transmit de la o persoana la alta, astfel ca acest lucru nu ar trebui sa ne impiedice sa socializam in absolut niciun mod cu persoanele care au fost diagnosticate cu aceasta afectiune. Din pacate insa, foarte multe persoane care sunt diagnosticate cu psoriazis sunt evitate pe motiv ca pielea lor arata diferit fata de cea normala, multa lume neintelegand aceasta afectiune, dar mai ales necunoscand faptul ca ea nu se transmite.

Care sunt principalele cauze ale aparitiei psoriazisului?

De foarte multe ori aceasta afectiune apare din pricina unor factori de natura ereditara, insa exista si cativa factori care am putea spune ca sunt niste deschizatori de usi in fata acestei afectiuni. Acestia sunt: Stresul, leziunile la nivelul pielii, starile de agitatie, infectiile, anumite medicamente, expunerea prelungita la soare, alcoolul sau fumatul.

Cum se trateaza psoriazisul?

Desi se intampla foarte des ca simptomele sa dispara de la sine, chiar si fara tratament, acestea pot aparea din nou daca va expuneti la diversi factori de risc. Avand insa in vedere faptul ca in majoritatea cazurilor vorbim despre forme usoare de psoriazis, tratamentul presupune o hidratare intensa a pielii cu creme speciale. Un astfel de tratament pentru psoriazis regasim la Eladerm.ro, si consta intr-o crema sub denumirea de Ureea 10%.