Reguli de eticheta si buna purtare pentru posesorii de biciclete pliabile

de

Faci parte dintre fericitii posesori ai unei biciclete pliabile? Atunci ar trebui sa cunosti si cateva reguli de buna purtare, indiferent daca ramai cu bicicleta la nivel local sau decizi sa o iei si in calatorii mai lungi.

Multe persoane au impresia ca o bicicleta pliabila poate fi transportata oricum si oricand, influentate de marketingul acestui tip de bicicleta, insa lucrurile sunt departe de a fi chiar asa. Fiecare tara si fiecare oras are propriile reguli in ceea ce priveste prezenta si manevrarea lor in mijloacele de transport in comun, de exemplu. La fel si la birou. Daca lucrezi intr-o multinationala, intr-o cladire de birouri, fiecare poate avea propriile reguli in ceea ce priveste accesul cu biciclete pliabile.

Asadar, pentru a nu te confrunta cu situatii neplacute, iata ce ar trebui sa stii, in mare, despre felul in care poti transporta si depozita bicicleta pliabila, atat in mijloacele de transport in comun, cat si la birou.

1. Transportul in comun

Companiile de transport in comun din intreaga lume nu permit urcarea calatorilor cu bicicleta in autobuz, tramvai sau metrou din motive lesne de inteles. Ocupa spatiu, pot murdari calatorii sau pot cauza diferite accidente in cazul franarii bruste.

In cazul bicicletelor pliabile insa lucrurile stau cu totul diferit. Majoritatea sunt acceptate fara probleme in mijloacele de transport in comun cu conditia sa fie pliate si acoperite cu o husa speciala. Astfel, acestea vor fi considerate un bagaj ca oricare altul si nu vor incomoda pe nimeni.

Cu toate acestea, atunci cand mergi prima data cu trenul, poti intreba daca ai voie sa iei bicicleta cu tine in compartiment sau trebuie sa o lasi in vagonul de bagaje.

2. Cu avionul

Daca dimensiunea pliata a bicicletei nu depaseste dimensiunile impuse de companiile de zbor (55x40x23 centimetri) si numarul de kilograme impus (maxim 8), aceasta poate fi considerata fara probleme bagaj de mana si o poti lua cu tine in avion, fara a mai fi nevoit sa platesti suplimentar pentru bagajul de cala. Nu uita totusi sa specifici angajatilor aeroportului ca transporti o bicicleta pliabila, caci poate unele companii au o politica speciala in acest sens.

3. La birou

Avantajul unei biciclete pliabile, asa cum spuneam si la inceput, este ca poti sa o iei cu tine oriunde mergi. La birou, nu va mai trebui sa iti faci griji cu privire la parcarea si securizarea acesteia. O poti aseza foarte simplu si rapid chiar la tine sub birou.

4. La restaurant, cinema sau teatru

Iti faceai griji ca nu poti merge la teatru, la restaurant sau la cinema cu bicicleta? Nu e cazul. Dupa ce o pliezi si o asezi in husa o poti preda personalului de la garderoba sau de la intrare si va fi depozitata ca atare, fiind considerata un bagaj ca oricare altul.

Pentru a evita orice tip de neplaceri, nu uita sa spui, de fiecare data, ca e vorba de o bicicleta pliabila atunci cand rogi pe cineva sa o depoziteze.