Reiki – vindecare prin terapia cu energie universală

de

Ce este Reiki?

Reiki este o terapie alternativă care se bazează pe canalizarea conștientă a energiei universale, care curge într-un flux continuu prin toate formele de materie, de la cea vie până la cea vegetală și minerală. Energia universală asigură funcționarea la parametri optimi a proceselor fizice, psihice, energetice și spirituale.

Totuși, oamenii nu sunt niște mașini programate să funcționeze permanent în echilibru. Noi înșine influențăm buna funcționare a organismului și permitem apariția bolilor și a afecțiunilor prin gânduri și emoții negative, alimentație necorespunzătoare sau un stil de viață dezordonat.

Bolile nu sunt nimic altceva decât manifestări vizibile ale blocajelor energetice. Principiul este simplu: atunci când energia vitalムîntâmpinムun blocaj, organismul trimite un semnal de alarmă sub forma unei afecțiuni fizice. Maeștrii Reiki susțin că tratamentul medical clasic înlătură doar simptomele și cauza biologică, nu și blocajul energetic. De aceea unele boli recidivează sau, mai mult decât atât, sunt purtate toată viața. Cu toate acestea, practicanții Reiki recomandă întotdeauna ca terapia cu Reiki să aibă loc în paralel cu tratamentul medical. Sub nici o formă nu trebuie să se renunțe la medicamente sau intervenții chirurgicale atunci când sunt prescrise de un medic!

Cum funcționează Reiki?

La nivelul său basic, tratamentul Reiki nu este deloc dificil și presupune aplicarea palmelor pe diferite zone ale corpului, într-o anumită succesiune. Îl poți aplica altora sau ție însuți, ambele variante fiind la fel de eficiente. Efectele se văd chiar de la prima ședință. Tot ce trebuie să faci pentru a începe tratamentul sau autotratamentul este să primești inițierea, care în limbajul de specialitate se numește acordaj. Acesta se primește de către un instructor avizat, care se numește convențional maestru Reiki. Nu îți imagina că acordajul este un ritual mistic și nu te aștepta la vreo demonstrație de puteri supranaturale. Inițierea în Reiki prin acordaj înseamnă doar transmiterea unui flux puternic de energie către viitorul practicant, în scopul de a-l pune pe frecvența potrivită a energiei universale pentru a o putea canaliza în mod conștient pe viitor.

Ce boli se pot vindeca prin Reiki?

În primul rând, trebuie să fii conștient că Reiki este înainte de toate, o practică spirituală. După cum am menționat mai sus, ea nu se substituie medicinei clasice, având un rol complementar și în special, profilactic. Este interzisă folosirea sa ca metodă de diagnostic de către instructori și practicanți. Tratamentul complet durează în jur de o oră, și se aplică întregului corp, reechilibrarea energetică realizându-se în mod automat în zona local afectată.

Reiki lucrează la nivelul cauzelor și nu al efectelor, așa că nu te aștepta să vindece afecțiuni precum cancerul avansat, orbirea, sau cariile dentare. Când vine vorba de aceste afecțiuni, țesuturile sunt distruse ireversibil, așadar Reiki nu îți poate reda vederea și nici nu îți poate pune plombe!

În afară de acestea, Reiki poate vindeca orice fel de afecțiune, de la tulburări hormonale, nevralgii, insomnie, până la boli cronice de tip cardiac sau digestiv. Mai mult, este un bun remediu pentru tulburări nervoase și psiho emoționale, în unele cazuri scutindu-te de drumul costisitor până la psiholog. Reiki îmbunătățește capacitățile intelectuale, stimulează metabolismul, întărește imunitatea și echilibrează toate procesele interne ale organismului.

Reiki este considerat inovensiv de către majoritatea practicanților și pacienților, neexistând contraindicații decât în cazul infecțiilor acute și a bolilor de natură psihică. Datorită rezultatelor sale dovedite în practică, Reiki a fost adoptat în multe spitale din lume ca terapie alternativă recunoscută oficial.