Reteta delicioasa de ciorba de pui

de

Arta de a gati necesita pe langa iscusinta, talent, si o mare perseverenta, atentie la detalii si chiar o cultura generala bogata. Cu cat esti mai informat privind un anumit tip de mancare, felul sau de preparare, potrivirea gustului cu diferite ingrediente, cu atat esti mai pregatit sa experimentezi. Dezvoltarea acestei arte se datoreaza unor bucatari iscusiti, care inca din antichitatea si-au pus in aplicare pasiunea si talentul de a gati pentru a le oferi familiilor, invitatiilor si chiar marilor ostiri preparate delicioase si de cele mai multe ori usor de pregatit.

Fascinant este ca aceasta pasiune a fost imprumutata si transmisa din generatie in generatie, dar si preluata de popoare care si-au pus amprenta personala in bucataria culturala specifica. Un anumit fel de mancare mult prea cunoscut si iubit de catre oamenii din intreaga lume este ciorba de pui. Cu siguranta ai servit-o cel putin odata fie in propria familie, fie la restaurant dar de fiecare data ai indragit-o si probabil ti-ai propus sa o recreezi in propria bucatarie.

Exista insa multe variatii ale traditionalei ciorbe de pui, iar una dintre acestea este ciorba de dovlecei umpluti cu carne de pui. Este un preparat destul de facil de pregatit cu o savoare si consistenta aparte, perfect daca pregatesti o masa speciala, festiva si vrei sa iti surprinzi invitatii cu o ciorba delicioasa. Pentru a o prepara ai nevoie de ingredientele urmatoare: 3 sau 4 dovlecei de marime medie, 300 de grame carne de pui (de preferat piept de pui pentru gustul specific), zarzavat (1 morcov de marime mica, 1 telina de marime mica, 1 cartof de marime medie, orice alte zarzavaturi preferi pentru extra gust si consistenta), o ceapa mica, 100 grame de orez alb, 1 ou, verdeata (patrunjel), sare si piper dupa gust, bors daca doresti ca ciorba sa aiba un gust acrisor, iar pentru servirea finala smantana.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt: incepe prin a curata si taia in bucati de 7-8 cm lungime dovleceii, apoi goleste mijlocul lor cu ajutorul unei linguri. Taie carnea de pui in bucati mici alaturi de ceapa. Separat, fierbe orezul pentru a-l adauga ulterior la compozitie. Dovleceii se umplu cu urmatoarea compozitie omogenizata: carnea de pui, ceapa,orezul, oul, sare si piper dupa gust si mararul tocat. Dovleceii peste care se pune zeama de zarzavat se pun in oala pentru ciorba si se fierb la foc mic 1 ora sau pana se pot patrunde usor cu furculita.

Atunci cand observi ca dovleceii sunt fierti adauga borsul dupa gust si lasa ciorba sa dea in clocot inca o data. Pentru a-i da un plus de consistenta drege ciorba de pui cu ou si smantana. Desemenea, motivul pentru care am fiert orezul inainte de introducerea in tocatura are drept scop prevenirea formarii unei umpluturi compacte. Atunci cand esti pregatit sa o servesti nu uita sa adaugi mararul tocat si mai multa smantana pentru cine doreste.