SCALAMID – un material, multe aplicatii!

de

Placile de fibrociment Scalamid sunt placi aglomerate de fibrociment printate digital. Panourile SCALAMID asigură o izolare termică și acustică foarte bună a clădirii. Compoziția materialului asigură, de asemenea, o bună circulație a aerului, prevenind formarea de mucegaiuri sau ciuperci.

Panourile SCALAMID asigura o finisare decorativă de înaltă clasă a fatadelor clădirilor. Datorită proprietăților sale, pot fi utilizate in sistemele de fațade ventilate.

Placile de fibrociment SCALAMID nu se decolorează și nu se estompează, chiar și în cazul expunerii pe termen lung la radiatiile UV. In urma expunerii influenței temperaturilor extreme (de la -40˚C la + 60˚C), materialul nu este supus deteriorării sau deformării.

Plăcile de fibrociment SCALAMID sunt produse pe mașina Hatschek, sunt plasate într-o presă hidraulică de înaltă presiune, unde sunt presate și apoi uscate cu aer. Suprafața plăcii este netedă și mată. Toate scândurile sunt șlefuite pe ambele părți. Pe partea superioară plăcile sunt finisate cu un strat dublu de acrilic, agent de dispersie și tratat suplimentar cu UV, astfel încât suprafața să fie rezistentă la zgârieturi și murdărie. Acest tip de tratament face ca suprafața plăcii să fie rezistentă, rezistentă la zgârieturi și o acoperă cu un strat anti-graffiti. Partea cealaltã a plăcii este finisată cu ceară de polietilenă.

Placa de fibrociment SCALAMID  este acoperită complet cu vopsea polimerică care conține nanocomponente selectată dintre culorile standard și peste 2000 de culori NCSRc și RAL. Drept urmare, plăcile au o suprafață netedă care este rezistentă la mușchi, murdărie și impacturi. Utilizarea vopselelor polimerice anorganice permite obținerea rezistenței la radiațiile UV.

Asa cum am mentionat mai sus, placile de fibrociment Scalamid au nenumarate proprietati, ele fiind perfecte  pentru placarile exterioare, dar si pentru cele interioare. Aceste placi de fibrociment sunt extrem de  versatile, fiind  potrivite atat pentru designul sobru al cladirilor de birouri, cat si pentru cel jucaus al camerelor de copii.

Alege si tu calitatea placilor de fibrociment Sclamid si da culoare proiectului tau cu  cele mai inedite si indraznete printuri digitale. Cu o paleta larga de culori si modele, placile de fibrociment Scalamid sunt potrivite pentru orice proiect. cc