Sfaturi de siguranta pentru tabara de vara

de

Majoritatea copiilor și adolescenților preferă să meargă într-o tabără pe timpul vacanței de vară. De cele mai multe ori, însă, mult așteptata aventură nu se încheie așa de bine precum ne-am dori. Pentru a fi sigur că alegi cea mai bună locație și cea mai bună zonă în care copilul tău nu numai să se simtă bine, să aibă tot felul de activități destinate tinerilor, dar să fie și în siguranță, trebuie să te informezi mai întâi. Ți-am pregătit în continuare câteva sfaturi utile care să te ajute în această dificilă misiune.

Verifică dacă locația respectivă are licențele și acreditările necesare

Este lesne de înțeles de ce o tabără de vară pentru copii ar trebui să aibă toate acreditările și licențele. Faptul că acesta dispune de ceritficările necesare, te asigură de faptul că locația a fost subiectul unor inspecții în ceea ce privește siguranța și că îndeplinește cerințele în vigoare. De asemenea, poți să știi sigur și că personalul care se va ocupa de copiii tăi a fost testat în prealabil și că are pregătirea necesară să deruleze tot felul de activități specifice.

Asigură-te că îndeplinește toate standardele de igienă

Tabăra de vară la care copilul tău a ales să meargă trebuie să respecte un anumit protocol în ceea ce privește sănătatea. Aceasta trebuie să aibă stabilite și afișate reguli clare în ceea ce privește conduita copiilor, dar și a personalului. Mai mult, trebuie să se asigure că respectivele reguli vor fi respectate deopotrivă de copii și angajați. De asemenea, protocolul de sănătate trebuie să includă și anumiți pași care trebuie urmați în caz de urgență. Este important ca atunci când are loc un eveniment neplăcut acesta să poată fi gestionat cum trebuie.

De asemenea, înainte de fi acceptat în tabără, fiecare copil trebuie să treacă printr-un examen fizic și să facă un set de analize uzuale pentru a fi sigur că respectivul copil nu are un virus sau o boală care să îi pună în pericol pe ceilalți. De asemenea, părinții ar trebui să pună la dispoziția personalului sanitar din tabără un istoric medical al copilului, care să arate dacă cel mic suferă de anumite alergii, boli cronice care necesită o atenție deosebită sau dacă a trecut recent printr-o operație.

În aceeași ordine de idei, în cadrul taberei ar trebui să existe un medic capabil să se ocupe de cazurile de urgență, dar și de medicația și tratamentul celor care ar putea avea nevoie de astfel de îngrijiri. Pe de altă parte, fiecare angajat al taberei ar trebui să aibă cunoștințe în ceea ce privește acordarea primului ajutor în caz de urgență.

Analizează activitățile planificate

Fiecare tabără de vară ar trebui să își planifice activitățile în funcție de locația în care se află, precum și de vârsta copiilor care se înscriu. De exemplu, unele unități pot să ofere acces la piscină, tiroliene sau pereți de alpinism. Este important ca în acest caz să se respecte anumite standarde de siguranță, mai ales când vorbim despre copii de o vârstă mai fragedă. Mai mult, tabăra trebuie să treacă prin mai multe controale și verificări în ceea ce privește aceste facilități, iar personalul trebuie obligatoriu să fie instruit pentru a le coordona în mod corespunzător.

Atenție la spațiile de cazare

Fie că vorbim despre căsuțe, camere de cazare, corturi, băi sau bucătării, toate trebuie să fie foarte bine întreținute și să respecte standardele de igienă de care aminteam mai sus. De exemplu, băile sau cabinele de duș trebuie curățate și dezinfectate temenic, iar în cazul în care în camere există paturi supraetajate, acestea trebuie să aibă scări cu balustradă și trebuie să fie foarte rezistente pentru a evita accidentarea copiilor. În concluzie, toate spațiile din unitatea de cazare ar trebui să fie curate și ordonate.

Bineînțeles, oricât de mult te-ai strădui ca părinte, tot nu poți înlătura orice pericol din calea copilului tău, dar trebuie să te asiguri că personalul din tabără face tot posibilul să înlăture eventualele riscuri. De asemenea, un rol important în menținerea în siguranță a copilului tău o are chiar el. Încearcă să îl pregătești din timp, explică-i că trebuie să fie atent să nu se hazardeze în tot felul de acțiuni care să îl pună în pericol pe el sau pe cei din jur. Odată ce a copilul a înțeles aceste lucruri, iar tu ai verificat temeinic tabăra de vară în care va merge, poți să fii sigur că cel mic va avea o vacanță pe cinste.