Sfaturi de urmat pentru pregatirea nuntii pe care ai visat-o

de

Primul lucru: cererea in casatorie, pentru care viitorul sot ar trebui sa mearga in petit la viitorii sai socri, inainte de a-i cere mana iubitei sale. Daca obtine acordul acestora, va alege inelul si apoi o va cere in casatorie pe iubita lui. Cand se face o nunta tipic romaneasca nu pot sa nu apara elemente traditionale nationale. Ritualurile de nunta au mult simbolism si in general nu seamana intre ele de la o zona la alta.
Odata acceptata cererea in casatorie, tinerii miri decid pe cine vor alege nasi, adica parinti spirituali si pornesc pregatirile de nunta.

 

Singurul mod de a reusi presupune o buna capacitatea de organizare. Un plan al nuntii bine intocmit te ajuta sa planifici eficient, sa te organizezi foarte bine si sa iti amintesti totul pentru ca in final nunta ta sa fie un adevarat succes.
Cu un an inainte, ar fi bine sa va stabiliti bugetul. Ganditi-va la genul nuntii si fixati data. Optati pentru o biserica si faceti o rezervare.

Alegeti locatia,restaurantul/ si firma de catering. Rezervati restaurantul si ocupati-va de continutul meniului (mancarurile de baza).
Cu 6 luni inainte, trebuie sa retineti o firma de amenajari/agentia de nunti. Platiti rata pentru locatie. Alegeti nasii, cavalerii si domnisoarele de onoare. Uitati-va dupa rochia de mireasa si costumul mirelui si procurati-le
Cu 5 luni inainte, sa va realizati o prima lista de invitati. Alegeti muzica si contactati DJ-ul sau formatia selectata. Cautati fotograf si cameraman. Achizitionati-va pantofii, manusile, ciorapii, lenjeria si celelalte accesorii necesare nuntii. Comandati marturiile si pungile pentru cadouri. Stabiliti meniul, bauturile si tortul.
Cu 3 saptamani inainte, cautati buchetul de mireasa. Gasiti care sunt actele folositoare pentru cununia religioasa, cat si pentru starea civila. Cereti confirmarea invitatilor la nunta.
Cu 10 zile inainte, faceti o ultima incercare a rochiei cu accesorii, machiaj si coafura. Programare la coafor pentru aranjat. Luati legatura cu furnizorii pentru o ultima verificare.
Cu 2 zile inainte, ocupati-va de unghii. Verificati rochia de mireasa, costumul mirelui si accesoriile. Confirmati programarile la coafor, machiaj, fotograf, cameraman, limuzina, maestru de ceremonii. Verificati ordonarea la mese si decoratiunile.
Nunta este o ocazie special in viata unei perechi si, de aceea, orice mireasa vrea ca ziua cea mai remarcabila a vietii ei sa fie impresionanta, perfecta, marcanta.