Sfaturi pentru fotografi profesionisti

de

Daca sunteti fotograf profesionist sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti. Lista ar putea di mai lunga, dar trebuie sa incepeti de undeva si noi va prezentam doar cateva lucruri pe care sa le luati in consideratie.

 1. O camera buna nu va face sa deveniti un mare fotograf daca nu sunteti cu adevarat priceput.
 2. Incepatorii pot face fotografii foarte bune daca lucreaza cu pasiune.
 3. Cititi manualul camerei de mai multe ori. Raspunsurile la majoritatea intrebarilor sunt acolo.
 4. Fotografiati lucruri si persoane care va intereseaza.
 5. Nu incercati sa invatati totul dintr-o data. Nu trebuie sa deveniti expert, editor si imprimator intr-o saptamana.
 6. Daca aveti mai putin de un an experienta nu va creati un portofoliu. Se va schimba mult pana cand veti avea mai multa experienta.
 7. Petreceti mult timp uitandu-va dupa lumina pentru a vedea si face fotografiile in functie de aceasta.
 8. Studiati modul in care lucreaza profesionistii.
 9. Fotografii profesionisti vaneaza sentimentele la fel de mult ca orice altceva,
 10. Gasiti-va un mentor. Acesta trebuie sa fie o persoana cu o cariera de succes in fotografie, a carei munca o admirati si care lucreaza cu pasiune. Acesta trebuie sa fie disponibil macar o ora pe luna.
 11. Invatati-va sa suportati si esecurile. Chiar si cei mai mari antreprenori au dat rateuri pana cand au gasit succesul. Edison a gresit de 10000 de ori pana a inventat becul. Nu va fie frica sa faceti greseli.
 12. Este o idee buna sa aveti un job, macar part time cat timp invatati tainele fotografiei. Chiar daca doriti sa va faceti o afacere ca fotograf profesionist a avea un job aduce cateva efecte pozitive: Indeparteaza starea de disperare. Un fotograf incepator gaseste foarte greu clienti. Nimeni nu vrea sa angajeze pe cineva fara portofoliu. Sursa de venit adusa de noul job part time poate ajuta la cumpararea echipmanetului pentru fotografie.
 13. Acceptati creticile constructive si invatati din ele. Aratati fotografiile facute cat mai multor profesionisti si intrebati de critici constructive. Invatati de la ei, pentru ca doar asa va puteti dezvolta.
 14. Pentru ca oamenii sa va ia in serios trebuie sa pareti serios, prin urmare o vestimentatie adecvata poate face minuni.
 15. Folositi-va de retelele de socializare. Blog, tweeter, flicr, instagram, google+, linkedin, toate va pot ajuta sa va faceti cunoscut. Distribuiti-va munca, ajutati-i pe altii daca puteti si comunicati cu profesionistii.
 16. Angajati un asistent profesionist. Acest lucru va va ajuta sa nu fiti nevoit sa faceti toate lucrurile marunte si sa stati concentrat strict pe fotografiat.