Sfaturi pentru mentinerea dragostei si a romantismului intr-o relatie

de

La fel ca in cazul mecanismelor care necesita o ingrijire pentru buna fnctionare, la fel este si in cazul relatiilor umane si in cele de cuplu in care atentia trebuie sa fie focusata atat pe dorintele partenerului cat si ale tale. Calatoriile lungi sau scurte ajuta la energizarea si reimprospatarea dragostei, cu scopul precis de a inlatura monotonia intervenita. Mediul inconjurator este cel care ne induce aceasta stare in relatia de cuplu, dar si problemele pe care le intampina de-a lungul vietii. Este important sa reusim sa depasim aceste situatii, nu este nevoie de calatorii costisitoare sau luxoase, simple plimbari impreuna sau opriri ne pot ajuta sa petrecem mai mult timp impreuna.

Primele surprize si cadouri pe care le face partenerului de cuplu trebuie sa se bazeze pe mentinerea interesului si a dragostei unul fata de celalalt. Nu trebuie sa fie bazat numai pe anumite ocazii sa ofere cadouri, cele mai mici gesturi pot face diferenta. Planificarea unei intalniri romantice sau de divertisment este o cale buna pentru romantismul din relatie.

Pentru a inlatura monotonia, adaugarea unei note personale romantismului prin suprize pregatite partenerului sau partenerei la care nu s-ar astepta, creand o legatura emotionala intre voi. Activitatea profesionala sau dorinta de a ne construi o cariera si a realiza mai multe lucruri in viata noastra ne indeparteaza inevitabil de partenerul de viata, insa puterea de a mentine relatia vine din capacitatea si personalitatea fiecaruia dintre noi.

O pauza ocazionala de la cotidian, detasarea si evadarea din treburile casnice sau cele ocazionale ne ofera timp in a descoperii mai multe lucruri despre noi, ce ne dorim de la fiecare si cum putem sa intretinem relatia o viata intreaga. Fiecare cuplu isi imagineaza o viata impreuna, cu toate ca acest lucru implica eforturi si scarificii din partea fiecaruia, trebuie doar sa reusim sa mentinem relatia pe linia de plutire, indiferent de timpul potrivnic relatiei.

Sprijinul reciproc al membrilor din relatie, construirea unei increderi si devotament fata de fiecare sustin echilibrul pe termen lung al relatiei dintre cei doi. Incercarile de a demonstra iubirea pe care o poarta unul celuilalt fac diferenta in mentinerea unui bune coordonari si sincronizari in relatie.

Cariera este la fel de importanta in viata unui om, de aceea trebuie sa ne stabilim de la bun inceput prioritatile si daca avem posibilitatea de a mentine atat o dezvoltare pe plan profesional cat si una pe plan personal. Atitudinea si modul in care actionam consta in felul de a fi al fiecaruia.