Sfaturi practice pentru a alege invitatii de nunta.

de

Invitatiile de nunta sunt primele care vestesc marele eveniment. Tocmai din acest motiv este important sa alegem invitatiile de nunta potrivite. Invitatiile de nunta se pot asorta cu diferite accesorii din sala. Printre aceste accesorii putem enumera plicurile de bani, meniurile, lista cu invitati sau opis, etichetele pentru marturii.

Modele invitatii de nunta

Pe piata exista o gama larga de modele de invitatii nunta. Ele se diferentiaza intre ele atat prin pret cat si prin calitatea cartoanelor din care sunt confectionate. Pretul invitatiilor incepe de la 0,5 bani pentru invitatiile simple, tip felicitare. Acestea sunt confectionate din cartoane lucioase pe fata, imprimate cu diferite teme si cartoane mate la interior. In interior vine imprimat textul pentru invitatii. Atentie la dimensiunea acestora, multe din ele sunt destul de mici.

Tot in categoria invitatii nunta ieftine intra si invitatiile care nu au plic. In ultimul timp au aparut invitatii care se pliaza precum un plic. In interior se tipareste textul. Acestea se pliaza si se inchid precum un plic.

La polul opus sunt invitatii care pot ajunge pana la 10 lei pe bucata. Acestea sunt confectionate din cartoane sidefate argintii sau aurii. Recent au aparut invitatii care seamana foarte mult cu tablouri inramate.

Texte invitatii nunta – sfaturi utile

Pe internet vom gasi o sumedenie de texte. Aproape toate site-urile ce comercializeaza invitatii au o pagina dedicata textelor pentru invitatii. Astfel ca veti gasi atat texte haioase cat si texte clasice sau simple. Cel mai important la text este sa fie scris corect. Din acest motiv se recomanda citirea textului de catre mai multe persoane, pentru a fi siguri ca nu exista greseli gramaticale sau de punctuatie

Pe langa corectitudinea textului ar mai fi cateva elemente ce sunt obligatorii sa apara pe invitatie. Verificati sa apara pe invitatie data nuntii, restaurantul, biserica si orele la evenimente. Odata tiparite invitatiile, acestea nu se mai pot corecta.

O alta problema legata de text este cine va fi primul, mirele sau mireasa. Cu totii stim ca avem drepturi egale, prin urmare nu exista o regula anume. Daca se alege sa fie trecuta mireasa prima, atunci toate numele vor incepe prima data cu doamnele. Iar daca este trecut mirele prima data, atunci toate numele vor incepe cu barbatii.