Sfaturi si trucuri pentru imbunatatirea SEO pe site-ul tau WordPress

de

Daca obiectivul tau este de a conduce trafic organic catre site-ul companiei tale si cine nu se gandeste la asta astazi? – trebuie sa implementezi bune practici SEO.

Cu cat SEO-ul tau este mai bun, cu atat site-ul tau va fi mai mare pe pagina de rezultate a motorului de cautare (SERP). Si cu cat te apropii de partea de sus a primei pagini, cu atat mai multi oameni iti vor gasi produsul, serviciul sau blogul.

Sfaturi, trucuri si instrumente pentru a iti imbunatati clasamentul

  1. Vezi ce vede Google cu ajutorul unor pluginu-uri. De exemplu Rank Math sau Yoast. Ofera feedback analitic instantaneu cu privire la continutul tau, astfel incat vei descoperi rapid daca plasarea cuvintelor cheie urmeaza cele mai bune practici, imaginile sunt etichetate corect si postarile tale au un rating de lizibilitate favorabil. De asemenea, iti ofera o previzualizare pentru a vedea cum vei aparea in SERP-uri si daca cuvantul tau cheie focus apare in titlu, continut si meta descriere.

 

  1. Optimizeaza-ti toate imaginile cu etichete alt (veti vedea acest camp cand incarcati fisierul imagine). Imaginile de inalta calitate de pe site-ul companiei tale nu numai ca imbunatatesc experienta clientilor, dar Google ia in considerare imaginile atunci cand indexeaza.

 

  1. Evita continutul duplicat. Verifica site-ul pentru a te asigura ca fiecare adresa URL are continut unic, deoarece vei fi penalizat daca acelasi continut este utilizat de mai multe ori.

 

  1. Foloseste categorii WordPress in mod strategic. La fel ca etichetele, categoriile te ajuta sa organizezi postari conexe. De asemenea, acestea ofera indicii pentru cititori despre continutul articolelor si faciliteaza vizitatorii site-ului sa gaseasca postari relevante pe teme similare.

 

  1. Creaza permalinkuri eficiente. Cercetarile confirma faptul ca, desi numerele dintr-un titlu al postarii ii determina pe cititori sa faca clic pentru a citi un articol, acestea nu fac parte din algoritmul de clasare pentru site-ul companiei tale.

 

  1. Exploateaza relatiile (dar numai in acest context!). Este important sa construiesti un site web frumos si functional, dar trebuie sa iti gestionezi relatiile online pentru a ramane inaintea concurentei. Conectarea iti ofera acel avantaj. WordPress iti ofera functionalitati prealabile, cum ar fi blogroll-urile si pingback-urile, pentru a te ajuta sa stabiliti conexiuni. Google ia in considerare aceste relatii atunci cand ia in considerare cat de „populara” este afacerea ta pe web cu cautatorii, asociatii din industrie si concurentii.

 

  1. Alege cu intelepciune partenerul tau de gazduire web. Daca site-ul companiei tale este defect, Google nu va poate gasi si, daca nu va poate gasi, nu va poate indexa paginile. Investitia intr-un serviciu de gazduire de incredere este o parte critica a incurajarii traficului de cautare organica.

 

  1. Creaza un sitemap in XML. Fa mai usor pentru Bing, Google, Yahoo si alte motoare de cautare sa iti acceseze cu crawlere paginile de afaceri cu un generator de sitemap-uri. Nu trebuie decat sa introduci adresa URL completa in caseta de text, sa selectezi cel mai potrivit raspuns la trei intrebari si sa astepti pana cand generatorul va crea sitemap-ul optimizat.

 

  1. Scrie titluri si metaetichete eficiente. Daca este dificil sa scrii titluri si metaetichete eficiente, iti va placea pluginul Platinum SEO Pack, care te va ajuta sa optimizezi paginile si sa postezi continut pentru SEO. Si genereaza automat metaetichete pentru a te asigura ca continutul tau este indexat de motoarele de cautare.

 

  1. Opreste umplerea cu cuvinte cheie. Cresterea in partea de sus a paginilor cu rezultatele cautarii organice nu se va intampla daca cuvintele tale cheie nu se incadreaza in mod natural in contextul continutului site-ului tau web.

Tu cum iti imbunatatesti SEO pe site-ul tau? Consideri ai nevoie de servicii optimizare seo?