Sfaturi si trucuri utile despre intretinerea si curatarea vitrinelor frigorifice

de

Utilizarea

1. Daca cerintele spatiului cresc si constati ca vitrina ta figorifica a devenit neincapatoare, trebuie sa cumperi un alt aparat frigorific cu o capacitate mai mare in loc sa cumperi inca unul mai mic. Cu alte cuvinte, o vitrina frgorifica verticala mai mare este mult mai eficienta decat mai multe mici.

2.Curatati condensatorul frigiderului cu un aspirator de praf la fiecare sase luni pentru a-i imbunatati eficienta si pentru a reduce costurile de operare. Un condensator prafuit transmite caldura in exterior mult mai incet, compresorul fiind nevoit sa lucreze o perioada mai lunga de timp. Asta reprezinta o crestere a un consum de energie cu aproximativ 23% si descresterea duratei de viata a aparatului. Din pacate, barele negre ale condensatorului sunt situate in spatele frigiderului, astfel ele raman in mare parte a timpuli necuratate.

3. O setare termostatica normala este suficienta pentru un frigider normal. Reglarea la o temperatura cuprinsa intre 4 si 5 grade este ideala pentru frigider si asigura costuri mici si conservarea buna a produselor.

4. Nu depozita carnea cruda impreuna cu produsele lactate sau carnea cruda la un loc cu cea gatita, pentru ca aceasta produce contaminarea incrucisata a mancarii – prin transferul de microorganisme. Mancarea trebuie sa fie tinuta si acoperita in cutii separate. Stocheaza carnea
cruda pe etajera de jos, pentru a putea preveni o eventuala scurgere a sucului in alte mancaruri.

5. Spala frigiderul in mod regulat, chiar daca este prevazut cu sistem de racire Full No Frost. Curatarea lui periodica asigura pastrarea in conditii optime a alimentelor, mai ales daca este folosit des si de mai multe persoane.

6. Lasa alimentele congelate sa se dezghete in frigider si nu le pastra decongelate mai mult de o zi. Expertii ne recomanda ca alimentele perisabile precum produsele lactate si carnea ce trebuie decongelata pot fi pastrate in compartimentul special cu temperatura apropiata de 0°C.

7. Mirosurile neplacute din frigider pot deveni o problema grava, in cazul in care persista. Este deosebit de important sa mentii curat aparatul in care iti pastrezi alimentele, pentru ca acestea sa fie conservate potrivit

8. Pasta de dinti

Mirosurile neplacute dar si petele pot fi indepartate foarte usor cu ajutorul pastei de dinti.
Alege o pasta de dinti simpla, alba (cele cu particule abrazive sunt foarte bune) pe care sa o aplici pe pata. Lasa produsul sa actioneze 5 minute cu frigiderul inchis pentru ca mirosul mentolat sa se impregneze cat mai bine, iar apoi freaca pata cu o carpa uscata de bumbac. La final, umezeste carpa si sterge excesul de pasta de dinti.Dincolo de faptul ca este important sa speli si exteriorul. De asemenea este recomandat sa insisti in zona manerului. Acesta este atins zilnic, uneori chiar inainte ca acestia sa se spele pe maini. Pulverizeaza suprafata manerului cu otet si sterge apoi cu o carpa uscata.

9.Esenta de vanilie

Pentru o prospetime deosebita foloseste esenta de vanilie (rom,fistic,porocala) este si ea eficienta pentru a-ti curate frigiderul. Amesteca cateva picaturi de esenta de vanilie cu apa si o lingura de bicarbonat de sodiu, dupa care spala aparatul

10. Curata interiorul cu Otet
Cu toti stim ca otetul face minuni. Incearca sa prepari o solutie cu otet si apa dupa curata interiorul vitrinei. Apoi, pastreaza o stica mica de otet fara capac o perioada de timp.

11. Bicarbonatul de sodiu
Unul dintre cel eficiente si ieftine remedii împotriva mirosului din vitrina frigorifica orizontala este bicarbonatul de sodiu. Îl poti folosi inclusiv la curatarea interiorului cat si la exterior.

12. Boabele de cafea
Pentru a inlatura mirosul neplacut din frigider, pune cafea proaspat macinata într-un recipient fara capac. Cafeaua va acoperi mirosurile de mâncare. Boabele de cafea pot inlatura si alte mirosuri neplacute din locuinta ta, in special mirosul de tigara.

13. Zeama de lamâie
Zeama de lamâie elimina cu succes mirosul de peste si de usturoi cu toti stim cat de neplacute sunt. Asa ca foloseste una daca ai la indemana! Stoarce o lamâie si pastreaza sucul acesteia pe unul din rafturi. La fel poti proceda si cu alte citrice precum portoca sau chiar mandarina.

14. Condimentele
Condimentele sunt si ele recunoscute pentru puternica aroma si sunt folosite cu succes pentru înlaturarea mirosurilor neplacute nu numai din frigider, ci si din întreaga ta casa. Scortisoara, cuisoarele si ienibaharul sunt printre cele mai folosite.

Articol preluat de pe StireaZilei.net Citeste articolul original Sfaturi si trucuri utile despre intretinerea si curatarea vitrinelor frigorifice