Sfaturi utile privind generatoare de curent electric

de

Atunci c├ónd ai nevoie de o surs─â alternativ─â de curent electric, fie c─â te afli ├«ntr-o zon─â unde sistemul conven╚Ťional nu este disponibil, fie c─â ai nevoie de un plan de rezerv─â, generatoarele de curent electric sunt o solu╚Ťie viabil─â.

Cu toate acestea, ├«nainte de a face o asfel de achizi╚Ťie, care presupune ni╚Öte costuri semnificative din partea proprietarului, este binevenit─â o informare riguroas─â cu privire la specifica╚Ťiile ╚Öi condi╚Ťiile amplas─ârii unui astfel de echipament.

Principalele specifica╚Ťii pentru generatoare de curent electric

Înainte de cumpăra un astfel de produs, așa cum spuneam și mai sus, trebuie avute în vedere și verificate o serie de aspecte pe care trebuie să le îndeplinească echipamentul vizat.

├Än primul r├ónd, trebuie avut ├«n vedere scopul pentru care inten╚Ťion─âm s─â achizi╚Ťion─âm un generator, precum ╚Öi felul curentului de care avem nevoie (monofazat sau trifazat). Mai departe, trebuie s─â fim aten╚Ťi la puterea necesar─â a acestuia, la carburantul utilizat, utilizarea unui UPS, amplasarea acestuia ╚Öi multe altele.

Pentru a evita apari╚Ťia anumitor probleme, ├«nainte de a cump─âra generatoare de curent electric te po╚Ťi informa pe internet cu privire la aspectele care te intereseaz─â. O multitudine de companii care comercializeaz─â astfel de echipamente, cum ar fi SC TEO MAR MANAGEMENT SRL, de exemplu, ofer─â ╚Öi consultan╚Ť─â ├«n domeniu, at├ót la sediul fizic din ╚śoseaua Viilor 92, Bucure╚Öti, Sector 5, c├ót ╚Öi prin intermediul site-ului www.generatoaredecurent.info

Mai mult, majoritatea firmelor de acest gen au la dispozi╚Ťie ╚Öi un showroom care poate fi vizitat pentru a putea alege ├«n cuno╚Ötin╚Ť─â de cauz─â. De asemenea, cele mai multe companii ofer─â ╚Öi transport gratuit c─âtre locul ├«n care va fi montat echipamentul achizi╚Ťionat, precum ╚Öi consultan╚Ť─â la fa╚Ťa locului.

Este important s─â alegi o companie care s─â ├«╚Ťi ofere serviciile de care ai nevoie, care s─â ├«n╚Ťeleag─â cerin╚Ťele tale ╚Öi s─â ├«╚Ťi poat─â oferi produsul potrivit, a╚Öa c─â nu stric─â s─â te informezi temeinic ├«nainte de lua o decizie ├«n acest sens.

Tipuri de generatoare de curent electric

├Än func╚Ťie de combustibilul folosit, de destina╚Ťia acestora ╚Öi de alte specifica╚Ťii, acestea se ├«mpart ├«n mai multe categorii, cum ar fi:

  • Generatoare curent diesel
  • Generatoare pe benzin─â;
  • Generatoare de uz general;
  • Generatoare automatizate;
  • Generatoare insonorizate;
  • Generatoare industriale;
  • Generatoare pentru sudur─â, etc.

Cel mai important lucru de care trebuie s─â se ╚Ťin─â cont atunci c├ónd se achizi╚Ťioneaz─â un astfel de echipament este puterea acestuia. ├Än concluzie, trebuie s─â ╚Öti╚Ťi c├ó╚Ťi consumatori ve╚Ťi alimenta cu acesta. Pentru a face cea mai bun─â alegere, indicat ar fi s─â solicita╚Ťi sfatul unui electrician autorizat, ├«n cazul ├«n care firma de la care inten╚Ťiona╚Ťi s─â cump─âra╚Ťi generatorul nu v─â pune la dispozi╚Ťie ╚Öi astfel de servicii.

De asemenea, trebuie avut ├«n vedere ca generatoarele s─â fie echipate cu un regulator de tura╚Ťie (AVR), sistem care garanteaz─â furnizarea unui curent de calitate, f─âr─â a mai avea nevoie de un stabilizator de tensiune.

Evident, p─âr╚Ťile tehnice care trebuie urm─ârite sunt mult mai numeroase, mai complexe ╚Öi greu de acoperit ├«n cadrul unui articol, tocmai de aceea este indicat s─â apela╚Ťi f─âr─â rezerve la sfatul unor profesioni╚Öti.

A╚Öadar, ├«nainte de cump─âra un generator trebuie s─â ╚Öti╚Ťi exact la ce ├«l ve╚Ťi folosi ╚Öi mai ales ├«n ce condi╚Ťii. Av├ónd ├«n vedere c─â este vorba de o investi╚Ťie serioas─â este lesne de ├«n╚Ťeles de ce o bun─â informare este crucial─â.