Sfaturi utile privind generatoare de curent electric

de

Atunci când ai nevoie de o sursă alternativă de curent electric, fie că te afli într-o zonă unde sistemul convențional nu este disponibil, fie că ai nevoie de un plan de rezervă, generatoarele de curent electric sunt o soluție viabilă.

Cu toate acestea, înainte de a face o asfel de achiziție, care presupune niște costuri semnificative din partea proprietarului, este binevenită o informare riguroasă cu privire la specificațiile și condițiile amplasării unui astfel de echipament.

Principalele specificații pentru generatoare de curent electric

Înainte de cumpăra un astfel de produs, așa cum spuneam și mai sus, trebuie avute în vedere și verificate o serie de aspecte pe care trebuie să le îndeplinească echipamentul vizat.

În primul rând, trebuie avut în vedere scopul pentru care intenționăm să achiziționăm un generator, precum și felul curentului de care avem nevoie (monofazat sau trifazat). Mai departe, trebuie să fim atenți la puterea necesară a acestuia, la carburantul utilizat, utilizarea unui UPS, amplasarea acestuia și multe altele.

Pentru a evita apariția anumitor probleme, înainte de a cumpăra generatoare de curent electric te poți informa pe internet cu privire la aspectele care te interesează. O multitudine de companii care comercializează astfel de echipamente, cum ar fi SC TEO MAR MANAGEMENT SRL, de exemplu, oferă și consultanță în domeniu, atât la sediul fizic din Șoseaua Viilor 92, București, Sector 5, cât și prin intermediul site-ului www.generatoaredecurent.info

Mai mult, majoritatea firmelor de acest gen au la dispoziție și un showroom care poate fi vizitat pentru a putea alege în cunoștință de cauză. De asemenea, cele mai multe companii oferă și transport gratuit către locul în care va fi montat echipamentul achiziționat, precum și consultanță la fața locului.

Este important să alegi o companie care să îți ofere serviciile de care ai nevoie, care să înțeleagă cerințele tale și să îți poată oferi produsul potrivit, așa că nu strică să te informezi temeinic înainte de lua o decizie în acest sens.

Tipuri de generatoare de curent electric

În funcție de combustibilul folosit, de destinația acestora și de alte specificații, acestea se împart în mai multe categorii, cum ar fi:

  • Generatoare curent diesel
  • Generatoare pe benzină;
  • Generatoare de uz general;
  • Generatoare automatizate;
  • Generatoare insonorizate;
  • Generatoare industriale;
  • Generatoare pentru sudură, etc.

Cel mai important lucru de care trebuie să se țină cont atunci când se achiziționează un astfel de echipament este puterea acestuia. În concluzie, trebuie să știți câți consumatori veți alimenta cu acesta. Pentru a face cea mai bună alegere, indicat ar fi să solicitați sfatul unui electrician autorizat, în cazul în care firma de la care intenționați să cumpărați generatorul nu vă pune la dispoziție și astfel de servicii.

De asemenea, trebuie avut în vedere ca generatoarele să fie echipate cu un regulator de turație (AVR), sistem care garantează furnizarea unui curent de calitate, fără a mai avea nevoie de un stabilizator de tensiune.

Evident, părțile tehnice care trebuie urmărite sunt mult mai numeroase, mai complexe și greu de acoperit în cadrul unui articol, tocmai de aceea este indicat să apelați fără rezerve la sfatul unor profesioniști.

Așadar, înainte de cumpăra un generator trebuie să știți exact la ce îl veți folosi și mai ales în ce condiții. Având în vedere că este vorba de o investiție serioasă este lesne de înțeles de ce o bună informare este crucială.