Sfaturi utile și ieftine pentru decorarea casei

de

Pentru majoritatea oamenilor din clasa de mijloc a societății achiziționarea unei locuințe reprezintă un efort financiar destul de mare, poate cel mai mare pe care îl vor face pe tot parcursul vieții. Tocmai din cauza efortului financiar uriaș, cei mai mulți dintre norocoșii care au acum o locuință personală lasă decorarea acesteia în plan secundar.

Amenajarea unei case poate dura și ani întregi, dacă nu dispui de fondurile necesare pentru a angaja o echipă de profesioniști sau pentru a-ți achiziționa obiectele de mobilier din ultimele tendințe în domeniu. Dar nu trebuie neapărat ca lucrurile să decurgă în acest mod. Așa cum spuneam și aici, există anumite lucruri pe care le poi face singur, fără a avea nevoie de prea mulți bani sau de ajutor specializat.

În cele ce urmează, îți voi prezenta câteva sfaturi utile și ieftine pentru decorarea casei tale. Așadar, nu ai nevoie neapărat de un buget consistent pentru a-ți amenaja locuința viselor tale. Poți compensa lipsa banilor cu foarte multă creativitate.

1. Nu ignora tavanul

Atunci când nu ai foarte multe posibilități pentru decorarea unei camere, nu strică să privești lucrurile dintr-o altă perspectivă. Dacă în mod normal obișnuiești să vopsești tavanul în alb, indiferent de culoarea pereților, de această dată poți încerca ceva diferit. Vopsește tavanul într-o nuanță diferită față de cea a pereților, adaugă detalii dacă dorești (picturi, ferestre false, etc.) și efectul va fi uimitor. Astfel vei reuși să transformi o încăpere banală în una ieșită din comun, care va atrage toate privirile oaspeților.

2. Creează-ți propriile covoare

Dacă ești fanul stilului clasic sau rustic, dar nu dispui de sute de lei pentru a-ți cumpăra covoarele dorite, le poți face chiar tu. Tot ce trebuie să faci este să cauți câteva covoare vechi (cum ar fi ștergarele tradiționale românești), dar nu uzate, pe care să le folosești ca atare sau pe care le poți coase, dacă îți dorești un covor mai mare.

Ai grijă să alegi covoare aflate în stare bună, cu un colorit viu și atrăgător și rezultatul va fi unul pe măsură!

3. Alege obiectele de artizanat

Nu ai nevoie de obiecte de decor scumpe pentru a-ți pune casa în valoare! Micile obiecte de decor artizanale pot crea un farmec aparte locuinței tale, mai ales dacă sunt de calitate. Așadar, dacă îți plac călătoriile, îți poți cumpăra din locurile pe care le frecventezi obiecte de decor minunate și la prețuri extrem de accesibile.

Pe de altă parte, dacă ai talent, poți crea chiar tu mici obiecte de decor cu care să îți personalizezi locuința.

4. Adu natura și soarele în casă

O locuință întunecată și fără plante nu va fi niciodată una plăcută sau una în care să te simți ”acasă”. Deci dacă vrei să faci din casa ta o adevărată oază de liniște și relaxare, încearcă să plasezi câteva ghivece cu flori din loc în loc. În afară de faptul că vor da casei un aspect proaspăt, te vor ajuta și pe tine să te simți și să dormi mai bine, pentru că plantele vor oxigena aerul pe care îl respiri.

Și dacă tot te-ai hotărât să îți iei câteva ghivece cu flori, trebuie să ai în vedere că acestea au nevoie de lumină. Așadar, încearcă să menții camerele luminate de razele soarelui cât de mult posibil pe parcursul unei zile. Nu doar florile se vor simți mai bine, ci și tu!

5. Bucură-te de magia pernuțelor

Dacă ți se pare că livingul tău arată cam gol și dezolant, iar canapeaua doar un obiect de mobilier ce nu își găsește locul în cameră, încearcă să schimbi asta cu ajutorul pernuțelor. Și nu trebuie să cheltuiești prea mulți bani pentru asta.

Alege câteva haine vechi (tricouri, fuste, etc) și fă din ele fețe de pernă! În funcție de culoarea și imprimeul acestora poți da sufrageriei tale un aspect vintage, clasic sau chiar modern. Plasează pernuțele în locuri strategice și te vei bucura de un colțișor confortabil, de care să te bucuri doar tu sau împreună cu familia.

6. Păstrează ordinea și curățenia

Oricât de ciudat ar părea pentru unii, află că o casă curată și bine organizată arată cel mai bine atunci când vine vorba de decor. Degeaba investești o avere în amenajarea casei dacă printre pasiunile tale nu se numără și curățenia. Oricât de scumpă ar fi, o casă murdară nu este altceva decât o casă urâtă și neprimitoare.