Siguranta garajului: ce trebuie sa inveti!

de

Usa garajul este cu siguranta unul dintre locurile care, din pacate, devine tot mai uitat cand vine vorba de securitate. Desi este destul de surprinzator, in cele mai multe garaje in care se tine masina de familie care reprezinta o pierdere majora, dar si multe alte lucruri pe care oamenii le depoziteaza reprezinta locul ideal de infractiune pentru hoti. Acesta poate reprezenta cel mai bun punct pentru hoti, deoarece majoritatea garajelor sunt conectate printr-o usa comuna direct la domiciliu, astfel permitandu-le acestora sa patrunda foarte repede in casa.

Sfaturi pentru prevenirea neplacerilor sunt:

  1.    Nu lasa telecomanda de la garaj in masina. O greseala majora este lasarea telecomenzii de la usa garajului in masina. Acest lucru le ofera oportunitatea hotilor sa patrunda in masina, avand acces la garaj, apoi si la casa. Trebuie sa le ingreunezi accesul hotilor, de aceea, ia telecomanda cu tine in casa.
  2.    Poate traiesti intr-un cartier sigur, dar nu lasa usa deschisa! Multe persoane isi lasa usile de la garaj deschise pe parcursul intregii zile sau chiar usile de la casa daca lipsesc cateva ore. Este adevarat ca sunt si cartiere sigure, dar infractorii sunt la curent cu aceste lucruri si stiu sa-si aleaga bine tinta. Deci, inchide usile, atat la garaj, cat si la casa.
  3.  Instaleaza un vizor pe usa comuna care separa garajul de casa Un vizor este foarte util, fiind incredibil de mic, va permite sa vedeti ce se intampla in garaj, daca auzi zgomote si ti se pare ceva suspect. Vizorul protejeaza intreaga familie si poti ajunge repede la telefon pentru a suna politia.
  4. Ai ferestre la garaj? Acopera-le! Ferestrele ajuta la patrunderea luminii in garaj, dar sunt si o sursa care faciliteaza accesul hotilor care vor sa vada ce lucruri sunt in interior si care este valoarea acestora. Asadar, acopera ferestrele sau foloseste o sticla care nu permite viziune din exterior.
  5.  Utilizarea senzorilor de miscare si lumini si este preluat de senzorul de lumina care se aprinde pentru o perioada prestabilita de timp, timp in care va anunta daca este o persoana. Daca senozorul de miscare se opreste, lumina se va stinge, dar daca continua sa se miste, lumina va ramane aprinsa.
  6.  Sfaturi BONUS: foloseste lacate, zavoare si sisteme de intrare codificate Investeste intr-un sistem codat pentru usa comuna sau instaleaza un sistem de supraveghere, o camera video, un video-interfon, o alarma fara fir.