Stabilitatea clădirilor cu cadru din oțel

de

Clădirile pot fi construite din diverse materiale, iar acestea influențează în mod direct stabilitatea pe care acele clădiri o vor avea pe durata vieții lor. Mulți dezvoltatori și constructori aleg, în prezent, să utilizeze cadrele de oțel la ridicarea de noi clădiri.

Oțelul are multe avantaje, tocmai de aceea el se folosește pe o scară destul de largă în construcții. Se poate spune că, dacă vrei să faci o clădirea durabilă, care să reziste testului timpului mai mult decât oricare alta, atunci ai nevoie de oțel. Orice construcție care include acest material în ea va avea o stabilitate mai bună, ce se va putea vedea și în timp.

Oțelul este un material de construcții de o calitate superioară, iar clădirile care au la bază un cadru făcut din acesta, vor reuși să respecte și chiar să depășească orice recomandare făcută de specialiștii în construcții. Oțelul este cunoscut pentru faptul că este un material rezistent, care suportă foarte bine greutățile mari.

Asta înseamnă că un cadru de oțel al unei clădiri nu va suferi avarii precum crăpăturile sau strâmbările, chiar dacă greutatea care apasă pe acesta va fi una considerabil ridicată. De asemenea, cadrul de oțel rezistă foarte bine și la contracțiile și decontracțiile care apar de fiecare dată când se schimbă vremea.

Sub acțiunea acestor forțe, oțelul nu va ceda atât de ușor, proprietățile sale recomandându-l pentru construirea diverselor tipuri de clădiri, inclusiv a masivilor zgârie-nori pe care îi vedem în America sau chiar în Dubai.

Un cadru de oțel nu necesită un efort de întreținere extrem de ridicat pe termen lung, iar clădirea în cauză nu va îmbătrâni la fel de repede pe cât îmbătrânește una construită dintr-un alt material.

Ținând cont de faptul că oțelul nu este organic, el nu se va despica, nu va crăpa și nu se va îndoi foarte ușor, în comparație cu alte materiale de construcție, gen lemnul. Și că tot am adus vorba de lemn, acesta poate fi foarte ușor afectat de ciuperci, termite sau umezeală. Oțelul, pe de altă parte, nu poate fi atacat de termite și rezistă mai bine la umiditate, el ruginind mai greu, în special dacă a fost tratat cu substanțe speciale antioxidare.

Rezistența de care dă dovadă oțelul le permite constructorilor să creeze cadre care au pereți drepți și colțuri pătrate. El nu se va îndoi în momentul când asupra lui va acționa o greutate mare și nici nu-și va schimba forma sau locul în timpul construcției.

Deoarece grinzile de oțel folosite la construirea unei clădiri nu se vor mai mișca de la locul lor pe toată durata de viața a acesteia, ușile și geamurile din acea clădire se vor închide mereu bine. De asemenea, oțelul nu este la fel de greu ca alte materiale de construcții, ceea ce îl face mai ușor de folosit de către constructori.