Sunt toate programele de marketing afiliat la fel?

de

Există un răspuns destul de simplu la această întrebare: NU. Dar asta nu înseamnă că am încheiat discuția aici. Sunt mai mult lucruri de spus și mai mulți factori de considerat atunci când vine vorba de alegerea unui astfel de program. Printre cei mai importanti factori se află legitimitatea principiilor, costul de intrare și de menținere în program, planul de compensare și resursele incluse. Să le luăm pe rând:

1. Legitimitatea principiilor marketing-ului afiliat

Acest lucru se referă la deținătorul acelui program de marketing afiliat și, de aceea, este important să aflați cât mai multe despre reputația acelei persoane sau companii. De cât timp functionează? Ce pregătire are? A mai avut și o altă afacere sau alt program de marketing afiliat în afară de cel la care doriți să vă înscrieți? Se pot verifica spusele legate de statistici, câștiguri etc.?

Nu întotdeauna veți numai răspunsuri negative sau numai răspunsuri pozitive. Dacă ați dat peste unele din a doua categorie, atunci este foarte probabil ca, unele din ele, să nu fie tocmai adevărate. Este posibil să fi fost postate de persoane rău intenționate, care, din varii motive, au ales să denigreze acel program de marketing afiliat.

Cel mai bine este ca, atunci când găsiți orice tip de comentariu, indiferent că este bun sau rău, să verificați și alte surse. Întrebați chiar proprietarul programului și cereți explicații cu privire la acele comentarii.

Este important de știut că, multe site-uri care susțin că luptă împotriva programelor de afiliere dubioase, de fapt, se pot dovedi a avea o cu totul altă agendă. Fie vă vor arăta numai partea rea a programului de afiliere vizat, declarând că numai ei sunt cei mai buni, fie pot fi „vânduți” altor persoane sau companii care doresc pătarea imaginii competitorilor lor prin postarea de comentarii negative.

În ultima vreme, au apărut chiar diverse metode prin care se pot „șterge” (în mod cât se poate de mișelesc) orice comentarii care nu „sună” bine unora sau altora. Acest lucru este similar cu ceea ce s-a întâmplat acum câțiva ani, când întreaga industrie s-a revoltat la ideea plătirii oamenilor pentru a-și exprima părerile în legătură cu diverse servicii și produse [așa numitele „testimonials” (testimoniale)]. E dificil să mai ai încredere în spusele tuturor în astfel de circumstanțe.

De asemenea, mai există și bine cunoscuții „țepari” de care trebuie să te ferești. Evident, acești indivizi nu vor sta la vedere prea mult, din motive mai mult decât evident. Vor încerca să păcălească multe persoane, vor dispărea, moment în care vor apărea și plângerile celor înșelați.

Toate aceste plângeri vor menționa cum banii nu au mai fost înapoiați, costurile au fost cu totul altele, serviciul sau produsul nu a fost livrat, „țeparul” a dispărut fără urmă, nemaiputând fi contactat.

2. Costul înscrierii în programul de marketing afiliat

Aici totul depinde de cât sunteți dispuși să plătiți. Uneori, sunt implicate costuri de administrare pentru programul respectiv iar acele costuri vor fi mai mari decât suma de achitat lunară. Dacă există o politică a returnării banilor sau o perioadă de probă, atunci acest lucru este acceptabil. Ca idee generală, nu vă implicați în cheltuieli pe care nu vă permiteți să le efectuați.

3. Planul de compensare în marketing afiliat

Oferă acesta un procent decent din comisionul de vânzare ? Deși, se poate ca, uneori, să trebuiască să împărțiți acest procent cu cei de deasupra sau de sub voi, ar trebui să fie unul rezonabil. Rețineți că nu lucrați pentru ei, ci pentru voi. Ar trebui ca, la un moment dat, să ajungeți și voi la același nivel la care sunt ei acum, dacă sunteți dispuși să invesiți timp și efort).

4. Resursele oferite de programul de marketing afiliat

Programul ales oferă training ? Vă oferă uneltele necesare desfășurării activității de promovare (pagini web, bannere, autorespondere, săli de conferință online etc. ) ? Toate aceste lucruri trebuie luate în calcul, deoarece veți economisi bani dacă sunt deja incluse în program, nefiind nevoie să le cumpărați separat.