Sunteți la interviu: „Care sunt hobby-urile dumneavoastră?”

de

Bineînțeles că interviurile de angajare sunt pline de întrebări ciudate. Este aceea despre cerințele salariale, cea despre punctele tari și punctele slabe și lista continua. Pe lângă acestea e aceea care apare pe sfârșitul interviului. Poate apărea chiar după ce credem că ne-am descurcat cu brio pană în acel moment și am răspuns perfect la toate celelalte întrebări. Deși aceasta sună prietenos și neimportant, este o întrebare la care trebuie să aveți grija. Întrebarea e: „Care sunt hobby-urile dumneavoastră?” știută și ca „Cum va petreceți timpul liber?”

E o întrebare care necesita un răspuns bine gândit pentru că toate lucrurile bine făcute pană în acest moment pot dispărea instant fără să realizați. E o întrebare care se pune indiferent de nivelul de cariera la care vă aflați. Răspunsurile tipice pot include activități care credeți că va vor propulsa în raport cu postul pentru care dați interviul. Aceste hobby-uri includ golful, biliardul, mersul la munte, maratoane sau participarea la activități de voluntariat. Totul e bine dacă într-adevăr asta e ceea ce faceți cu adevărat.

Adevărul este de obicei puțin mai complex.

Pentru studenții care tocmai au absolvit, timpul liber ar putea include, ieșitul cu prietenii, băutul de bere, jocurile video și dormitul în funcție de primele doua hobby-uri numite mai sus. Hobby-urile ar putea înseamna doisprezece ore de stat pe FaceBook sau Instagram. Deși acesta ar putea fi cazul, aceste hobby-uri nu ar trebui descrise în detaliu.

Pentru cei care sunt mai avansați la nivel de cariera, hobby-urile ar putea include lăsatul copiilor la grădiniță și încercarea de a te gospodari cât mai bine prin casă. Ar putea fi și lucrul la o idee pentru deschiderea unei firme ca să scapi de aceste interviuri stupide. Hobby-ul ar putea fi și îngrijitul părinților ce sunt bătrâni și bolnavi. Pentru multi hobby-ul poate fi petrecutul timpului zilnic într-un autobuz, mașină sau tren , în drum spre lucru. Toate aceste Hobby-uri consumă atât de mult timp încât devansează hobby-urile adevărate cum ar fi golful sau plimbatul cu bicicleta.

De obicei intervievatorul nu are timp destul pentru a asculta toate poveștile pe care doriți să i le spuneți, asa că aveți grija la comportamentul acestuia și la ce răspuns îi dați.

Trebuie să avem grija să nu dăm exemple de hobby-uri care sunt extreme. Trebuie făcut un compromis. Răspunsul la întrebare trebuie să fie credibil și ar putea genera o întrebare imediat următoare din partea intervievatorului. Dacă îi spuneți că vă petreceți timpul liber participând la acțiuni de voluntariat în Canionul Polovragi, fiți pregătit pentru că s-ar putea ca intervievatorul să facă același lucru ca și dumneavoastră și s-ar putea să vă pună întrebări suplimentare și să ceara detalii mai multe. Dacă o să spuneți că ați participat la 100 de maratoane de stradă, s-ar putea ca să fiți întrebat despre ce timpi ați scos și care e metoda dvs. de pregătire. Alergatul și jogging-ul sunt răspunsuri destul de bune, deoarece pot fi executate oricând și oriunde în timpul liber.

Cum vă petreceți timpul nu este o întrebare de testare. E doar e metoda folosita pentru a vă destinde și deschide puțin și să vă fie citit entuziasmul pe care îl emanați înspre o activitate necorelata cu munca. Intervievatorul încearcă să vă cunoască puțin, dar trebuie sa fiți atenți permanent. Ceea ce pare a fi un hobby interesant pentru dvs. ar putea părea ciudat pentru un anumit intervievator.

Și atunci care este cel mai bun răspuns pentru o întrebare simplă și inocentă ca aceasta? Cel mai bun răspuns pentru toate întrebările din cadrul unui interviu este să spuneți adevărul. Cum modelați și formulați aceste răspunsuri ține de dumneavoastră.