Supraveghere video cu camere ascunse

de

” O imagine valoreaza cat o mie de cuvinte ” . Acest lucru spune pare adevarat in instanta de judecata . Potrivit unui studiu recent , cand unui juriu ii este prezentate imagini de┬ásupraveghere video, sunt de 2 ori mai convinsi pentru a da un vredict decat daca nu se arata dovezi de supraveghere video. Plasarea strategica de sub acoperire a camerelor de supraveghere video sunt de ajutor in detectarea si urmarirea penala a actelor de vandalism , furt , abuz asupra copilului , neglijare, urmarire si hartuire .

Unele dintre cele mai comune locuri pentru unde se foloseste supraveghere video sub acoperire sunt camine, cazinouri, sectii de politie, case de ingrijire medicala, zone de constructii, inchisori , spitale si magazine de vanzare cu amanuntul.

Monitorizarea activitatilor bonelor sau ajutoarelor casnice cu camere de supraveghere video ascunse este o tendinta in crestere . Avand in vedere progresele recente in tehnologie , camere de supravehgere sunt acum suficient de mici pentru a fi ascunse in mai multe elemente de origine , cum ar fi ursuleti de plus, plantele de casa, ceasuri, sau picturi murale .

Cele mai multe aplicatii de supraveghere video sunt legale in Statele Unite ale Americii. Majoritatea legilor de supraveghere video se refera la incalcarea vietii private prin utilizarea de camere supraveghere video sub acoperire . Utilizarea de supraveghere video sub acoperire este deosebit de controversata in zonele in care se asteapta un nivel ridicat al vietii private, cum ar fi vestiare, cabine de proba, dormitoare, si toalete . Exista catea reguli generale de urmat pentru a asigura legalitatea sistemului de supraveghere video.

Camere supraveghere video ascunse sunt ilegale atunci cand se supravegheaza si audio,in acelasi loc, iar in cazul in care se face fara consimtamantul persoanelor monitorizate si persoana care este monitorizata de camere supraveghere video are o asteptare mare de intimitate si viata privata.

Supravegherea video sub acoperire ar putea fi ilegala in cazul in care supravegherea video incurajeaza o activitate ilegala si atunci cand persoana a fost pusa sub supraveghere video are dreptul la asistenta juridica, atunci cand este interogata de catre organele de drept si persoana responsabila cu aceasta nu si-a dat acordul pentru supraveghere video .

Daca optati sa instalati un sistem de supraveghere video sub acoperire in casa dumneavoastra sau in afacerea dumneavoastra ar trebuii sa va consultati cu un avocat sau sa cititi legea tarii in care traiti pentru a fi in conformitate cu cu legile de supraveghere video de stat.

Multe studii independente din Statele Unite si Marea Britanie au sugerat ca supravegherea video actioneaza ca un factor de descurajare puternic , oprind infractiuni inainte ca acestea sa se intample . Studiile arata , de asemenea, dovezi puternice ca sistemele de supraveghere video poa fi un instrument extrem de eficient in detectarea si urmarirea penala.