Tehnici de meditare simple si eficiente

de

Cand ai cu adevarat ocazia sa te relaxezi?

Si prin relaxare nu inseamna a urmari cateva minute o emisiune preferata la televizor! In general, traim intr-o lume destul de stresanta. Avem parte de situatii stresante atat la locul de munca, cat si acasa.

Uneori, putem simti ca nu exista nicio cale de scapare. Putem alege sa vorbim cu familia si prietenii despre ce ne framanta sau sa apelam la ajutor profesionist.

Ajungem sa indeplinim aceleasi sarcini in fiecare zi incat la finalul zilei sa ne asezam in pat obositi si lipsiti de viata. In acest sens, relaxarea nu este doar o nevoie fizica, este importanta si pentru sanatatea mentala.

Exista anumite metode de relaxare prin care putem combate zilnic acest stres. Iata cateva dintre aceste tehnici de relaxare simple si eficiente!

1. Meditatia

Meditatia este o modalitate excelenta de a spori activitatea in mediul profesional, dar si personal. Practicand meditatia in mod regulat timp de cateva minute, te poti calma instant si poti atenua astfel depresia, anxietatea si stresul.

Unii psihologi sustin ca exista anumite cercetari care arata ca meditatia regulata poate ajuta creierul sa capete, in timp, o anumita rezistenta la stres.

2. Practicarea unei atitudini intelepte

Intelepciunea este una dintre tehnicile eficiente de relaxare pe care le poti practica. Este o tehnica eficienta pentru cei care doresc sa se simta relaxati cu usurinta, dar si sa obtina rezultate rapide.

Deseori confundata cu intelepciunea, a practica o atitudine inteleapta se refera pur si simplu la capacitatea de a aprecia prezentul. Sa fii intelept inseamna tocmai sa te concentrezi cu toata fiinta ta asupra prezentului si sa lasi trecutul in urma.

3.Utilizarea puterii atingerii

Foarte multi oameni in general sunt depresivi si chiar stresati. O cerie de cercetari au constatat ca puterea atingerii poate schimba dramatic viata. O simpla atingere pe spate din partea unui prieten te poate vindeca si impulsiona din interior.

Puterea atingerii poate contribui la reducerea tensiunii arteriale si la dezvoltarea perspectivei tale generale asupra vietii.

4. Relaxarea prin vizualizare

Vizualizarea este o tehnica de relaxare familiara, simpla si eficienta. Aceasta te poate ajuta sa atingi relaxarea si pacea interioara, generand schimbari pozitive in viata ta.

Practica vizualizarii poate ajuta la reducerea depresiei, anxietatii, stresului, tulburarii psihice, ajutandu-te in acelasi timp sa capeti incredere in propria persoana si sa atingi, in timp, pacea.

Urmand aceste tehnici de meditatie simple si eficiente, poti reduce stresul din viata ta.