Tot ce stim despre viitorul Xbox, de la o consola fara disc la hardware-ul urmator

de

Urmatoarele console Xbox au fost anuntate oficial in 2018. Poate ca ati pierdut-o?

In acest an, la acelasi eveniment, Microsoft este asteptat sa acceseze detalii despre urmatoarele console Xbox. Luni inainte, moara cu zvonuri a inceput sa se schimbe si avem cateva idei bune despre ce sa ne asteptam in viitorul nu atat de distant al Xbox:

  1. Inainte de noi console, este posibil sa vedem o consola Xbox One fara disc

Xbox One nu este inca incheiat – cel mai recent zvon este ca Microsoft va dezvalui si va lansa o consola Xbox One S fara disc in urmatoarele luni.

Asa-numita editie „All-Digital Edition Xbox One S” se spune ca va merge in pre-comanda in aprilie, sistemele ajungand in luna mai.

Pe scurt, se spune ca este o consola mai putin costisitoare Xbox One S fara unitate de disc.

Mai important, este un indiciu al viitorului jocului Xbox – un viitor in care jucatorii pot descarca jocuri sau le pot difuza, in loc sa cumpere discuri in magazine.

  1. Nu un nou Xbox, dar mai multe!

Microsoft are cel putin doua console Xbox in lucru.

Zvonurile arata ca Microsoft creeaza doua console noi care coexista in cadrul aceleiasi generatii: un Xbox mai mic, mai putin costisitor, concentrat potential asupra jocurilor video streaming, si un Xbox mai mare, mai traditional si mai scump, care ar putea sa joace jocuri la nivel local.

Un raport Windows Central spune ca aceste console sunt codificate „Lockhart” si „Anaconda”.

Nu este greu de imaginat Microsoft oferind doua versiuni ale urmatorului Xbox, unul cu un punct de pret mai mic care este specializat in streaming si unul cu un punct de pret mai mare, care este mai puternic.

De asemenea, exista un precedent: Xbox One S si Xbox One X sunt ambele console Xbox One, insa Xbox One X este mai puternic (si mai scump).

  1. Un mare impuls in streaming-ul de jocuri video in stil Netflix.

La fel cum Netflix va permite sa vizionati filme si emisiuni TV de pe orice dispozitiv, un serviciu de jocuri streaming va permite sa jucati jocuri video high-end, blockbuster oricand, in orice loc si pe orice dispozitiv – telefonul, tableta, laptopul sau televizorul , nu este necesara consola de jocuri.

Cu „Project xCloud”, Microsoft doreste sa faca exact acest lucru.

  1. O multime de jocuri noi se afla in fabrica.

Daca exista un singur lucru pe care Microsoft il lipseste, este vorba de francize majore de joc pentru prima parte.

Cu exceptia „Minecraft”, „Halo” si „Forza”, portofoliul de francize detinute de Microsoft este subtire. Si chiar daca exista astfel de francize, Microsoft detine doar atatea studiouri capabile sa produca jocuri de tip blockbuster.

De aceea, Microsoft a cumparat cinci studiouri de jocuri.

Mai tarziu, in 2018, Microsoft a anuntat achizitionarea a inca doua studiouri: Obsidian Entertainment si Inxile Entertainment. Asta aduce un total de pana la sapte studiouri noi sub umbrela de jocuri Microsoft.

Va tinem la curent cu data lansarii noilor console, pe acest site.