Tot ce trebuie să știi despre ochelarii virtuali

de

Ochelarii de realitate virtuală sunt ultima găselniță în materie de home entertainment. Pentru foarte multă lume, aceste sisteme audio sau video, sunt extrem de importante și fac diferența dintre birou sau oricare alt loc și propriul cămin. Din fericire, pe piață există destule astfel de sisteme și accesorii speciale din care putem alege, iar din ultima categorie fac parte și ochelarii virtuali.

Vrei să îți îmbunătățești modul în care te bucuri de divertisment? Te-ai plictisit de vechile sisteme de genul “home cinema”, de calculator și de televizor și nu mai știi cum să îți ocupi timpul atunci când ești acasă? Dacă te-ai gândit că o idee bună pentru a înlătura rutina și de a încerca ceva cu totul inedit este să cumperi o pereche de ochelari virtuali, dar nu știi exact cum se folosesc și cum te-ar putea ajuta, află în continuare informațiile de care ai nevoie.

Ce sunt ochelarii virtuali?

Ochelarii de realitate virtuală sunt un dispozitiv de redare video portabil, care poate fi conectat la diferite surse video. Acestea pot fi laptop-uri, calculatoare, jocuri video, tablete, telefoane de ultimă generație sau DVD player-e. Aceștia conțin două mini-monitoare care îi dau posesorului posibilitatea să vadă un monitor mult mai mare, virtual. Acesta este proiectat, de obicei, la o distanță de aproximativ 2,5 metri și oferă o experiență de vizionare mult mai plăcută atunci când te uiți la un film sau când joci un joc video, comparativ cu privitul la un televizor mic sau la monitorul unui laptop.

Ochelarii virtuali au căști incluse, fapt care îți oferă posibilitatea să te bucuri de propriul sistem Home Theatre virtual. Ochelarii virtuali 3D sunt simpli, în sine, dar folosesc o tehnologie foarte avansată care îți va schimba modul în care vizionezi un film. De altfel, acești ochelari sunt ideali pentru cei care iubesc jocurile video, filmele și privitul la televizor.

Când îi poți folosi?

Acești minunați ochelari virtuali pot fi folosiți în diverse locuri, inclusiv atunci când călătorești, în funcție de setările pe care le faci. Având în vedere că pot fi conectați la laptop, îi poți folosi chiar și atunci când zbori cu avionul.

De asemenea, ochelarii de realitate virtuală pot fi foarte utili acasă deoarece te poți uita la orice vrei fără să fii întrerupt de zgomote sau fără să deranjezi pe cineva care vrea să doarmă. De exemplu, mama ta nu se va mai trezi din somn supărată, deranjată de zgomotele dubioase care vin dinspre dormitorul tău atunci când joci jocuri video în toiul nopții.

Totodată, ochelarii pot fi folosiți cu succes de cei care vor să îmbunătățească funcțiile televizorului de acasă. Astfel, te poți bucura de jocul preferat fără să te chinui să descifrezi ceva pe ecranul minuscul al televizorului tău.

Un alt moment în care acest tip de ochelari îți pot fi de mare ajutor e atunci când pleci cu copiii în excursie, dar aceștia nu au răbdare să parcurgă un drum prea lung. Dacă ești părinte, cu siguranță te-ai gândit de multe ori la ce trucuri poți să mai recurgi pentr a-i ține pe micii poznași pe scaunele lor. Iată că acum mai ai o soluție! Conectează ochelarii la laptop sau tabletă, și pune-le copiilor desenele animate preferate. Astfel, chiar și cea mai lungă călătorie poate deveni mult mai plăcută, atât pentru copii, dar și pentru părinți.

Un alt aspect important atunci când vine vorba de utilitatea ochelarilor virtuali se referă la informațiile confidențiale. Ce poate fi mai jenant decât un străin care se uită cu nesaț la pozele cu prietena ta de la mare? Cu siguranță nu vrei să împărtășești cele mai intime aspecte ale vieții tale cu vecinul de scaun din autobuz, așa că ochelarii virtuali sunt o idee bună atunci vrei să ții anumite informații doar pentru tine. Astfel, te poți uita în voie la poze sau clipuri personale, fără teama că cineva din jur va trage cu ochiul.

În concluzie, ochelarii de realitate virtuală sunt mai mult decât un simplu accesoriu, sunt un dispozitiv care îți poate schimba modul în care îți petreci timpul liber! Deși din punct de vedere financiar nu sunt accesibili oricui, dacă ai posibilitatea să îți procuri un astfel de dispozitiv, nu strică să faci acest pas. Cu toate acestea, odată ce ai pus mâna pe un astfel de gadget, este important să nu cazi pradă dependenței. Sunt de acord cu faptul că experiența utilizării ochelarilor virtuali puate fi extrem de palpitantă și că poate stârni mar pasiuni, dar ține minte că nimic nu se compară cu viața reală!