Tot ce trebuie să știi despre zugrăvirea casei

de

Dacă vrei ca locuința ta să arate mult mai bine decât în momentul de față sau să se evidențieze față de alte case sau apartamente, nu ar fi rău să iei în calcul varianta de a te apuca din nou de zugrăvit. Nimănui nu îi place o casă cu pereții crăpați și cu vopseaua decolorată sau scorojită.

Vopsirea pereților, atât a celor din exterior cât și a celor din interior face minuni în ceea ce privește schimbarea aspectului casei, mai ales dacă alegi culorile și texturile potrivite. Mai mult, vopseaua potrivită poate să protejeze pereții casei, mai ales dacă vorbim despre tencuiala decorativă pentru exterior, de umezeală, mucegai, praf și altele asemenea. Citește în continuare câteva sfaturi extrem de utile despre tot ceea ce înseamnă zugrăvirea casei.

Alege vopseaua potrivită

În primul rând, înainte de a te apuca de zugrăvit trebuie să știi exact ce tip de vopsea îți trebuie. Astfel, puține sunt culorile și tipurile de vopsea potrivite pentru exterior, în timp ce pentru interior ai o gamă variată, cu diverse caracteristici, din care poți alege. De asemenea, există și vopseluri care se pot folosi la fel de bine pentru mobilier și metal, dar și pentru pereții interiori și podele.

La fel de bine, vopseaua aleasă, în funcție de culoare, poate face o cameră să pară mai mică sau mai mare, mai luminoasă sau mai întunecată. Important este să știi ce vrei să obții și să alegi vopseaua potrivită pentru proiectul tău.

În general, atunci când vorbim despre zugrăvirea casei, există două tipuri de vopsea care pot fi folosite atât la exterior cât și la interior. Este vorba despre vopseaua pe bază de apă și latex și despre cea alchidică, pe bază de ulei. Vopseaua cu latex este ușor de folosit și întreținut, se spală și se usucă foarte ușor, este flexibilă și elastică și nu are un miros puternic. Nici vopseaua pe bază de ulei nu se lasă mai prejos. Și aceasta se spală ușor, este ușor de întreținut, durabilă și dă un aspec lucios suprafeței.

De asemenea, sunt diferite substanțe pe care le poți aplica pe perete, înainte de a începe să zugrăvești, substanțe care oferă protecție împotriva mucegaiului sau a umezelii și care oferă durabilitate vopselei.

Atenție la culori!

Atenție mare trebuie să acorzi și alegerii culorilor. În afară de faptul că îți vor face casa mai frumoasă și mai atrăgătoare, culorile trebuie să iți dea și o stare de bine, cunoscut fiind faptul că o culoare poate să îți influențeze starea de spirit. De asemenea, culorile pot crea adevărate iluzii optice, putând să facă o cameră să pară mai mare sau mai mică.

O culoare închisă, de exemplu, poate să creeze iluzia unui spațiu intim, dar întunecat și înghesuit, în timp ce o culoare deschisă poate să pună în valoare un spațiu mic și să dea impresia de spațiu deschis și luminos. În afară de asta, culorile închise pot scoate în evidență defectele și zgârieturile de pe pereți. Folosiți în schimb culori deschise și aceleași defecte vor deveni aproape invizibile.

În același timp, după cum spuneam mai sus, culorile pot să îți influențeze radical starea de spirit, emoțiile și comportamentul. Astfel, se pare că tonurile calde de galben, portocaliu, roșu, bej și maro sunt ideale pentru zugrăvirea pereților interiori pentru că încurajează conversațiile și ne fac să ne simțim mai apropiați de cei din jur. Pe de altă parte, culorile închise sau reci, precum roșul și albastrul intens ne fac mai agitați și mai greu de abordat de cei din jur.

Important de știut este, de asemenea, ce pregătiri trebuie să faci înainte de a te apuca de zugrăvit. Finisează pereții, astupă crăpăturile și găurile inestetice și nu uita să folosești substanțele special concepute pentru a fi aplicate înainte de vopsea, cum ar fi amorsa.
De asemenea, foarte importante sunt și instrumentele pe care le folosești atunci când lucrezi. De la șpaclu până la glasspapier sau trafaleți, toate trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru ca rezultatul să fie pe măsură și pentru a te asigura că nu vei fi nevoit să zugrăvești din nou, mai devreme decât te-ai fi așteptat.