Tratamente blande pentru probleme oculare diverse

de

Ochii, aceste organe de mare complexitate cu ajutorul carora percepem in imagini lumea inconjuratoare, sunt deosebit de sensibili, necesitand o ingrijire aparte, in toate etapele vietii. Medicina naturista vine in ajutorul nostru cu tratamente ce actioneaza cu multa delicatete. Aflati in cele ce urmeaza cum puteti elimina anumite procese infectioase ale pleoapei si alte probleme oculare care, ignorate, pot avea consecinte serioase.

Stopati evolutia urciorului si conjunctivitei.

Extractul se prepara din 20 g flori de arnica uscate si maruntite la 100 ml alcool de 90 grade. Se lasa la macerat timp de zece zile, intr-o sticla inchisa la culoare si prevazuta cu dop (recipientul se agita din cand in cand). Dupa acest interval, se strecoara lichidul si se toarna in alta sticluta inchisa la culoare si prevazuta cu dop. Se aplica, cand este cazul, comprese cu sase picaturi de tinctura diluate intr-o lingura de apa distilata (sau apa fiarta si racita).

Rozmarin, pentru ochi mereu tineri.

Maceratul se prepara din 5 g planta uscata (sau 10 g planta proaspata) la 750 ml apa plata (sau apa fiarta si racita). Se lasa vasul acoperit 24 de ore, apoi se strecoara. Se adauga o cantitate egala de apa de roze si 15 ml alcool de 90 grade. Se pastreaza intr-o sticla astupata cu dop. Se aplica sub forma de comprese, inainte de culcare.

Infuzia de patlagina inlatura congestia.

Se toarna peste doua linguri de frunze uscate si maruntite o cana cu apa clocotita. Se lasa vasul acoperit 20-30 de minute, apoi se strecoara prin tifon dublu. Se spala pleoapele cu vata inmuiata in infuzia calduta.

Atentie: nu folositi acelasi tampon la ambii ochi; in cazul in care unul prezinta un proces infectios in dezvoltare, exista riscul, ca microbul sa treaca si la celalalt!