Trei argumente pentru a-ti cumpara o noua bicicleta

de

Se spune adesea in lumea ciclismului ca cel pasionat cu adevarat de ciclism se va simti mereu tentat sa isi cumpere o noua bicicleta. Adevarul este ca mereu apar pe piata modele noi, iar un ciclist va dori mereu o noua provocare. Pe de alta parte, o bicicleta veche are mereu valoare sentimentala insa, daca nu iti mai foloseste asa cum ti-ai dori, e cazul sa o inlocuiesti.

Chiar daca nu te numeri printre cei care au deja mai mult de o bicicleta si, pur si simplu, simti ca ai nevoie sa cumperi una noua, iata…

Cateva argumente care sa te ajute sa iti justifici noua achizitie:

1. Bicicleta ta nu mai merge ca la inceput

Cu alte cuvinte, este stricata. Desigur, depinde ce intelegi prin stricata. Daca ai nevoie doar sa ii umfli rotile, spre exemplu, acest lucru nu este chiar o scuza solida insa daca integritatea bicicletei sufera din pricina ruginii sau a crapaturilor, daca rotile se misca excesiv sau bicicleta este prea voluminoasa, a venit vremea sa o schimbi.

Mai ales daca nu ai mult spatiu la dispozitie, orienteaza-te catre o bicicleta pliabila. Este o optiune mai buna, tinand cont ca o poti lua cu tine cam oriunde, in loc sa o lasi legata afara, la cheremul intemperiilor si a oamenilor rau intentionati.

2. Trebuie sa vinzi bicicleta cea veche cat mai are valoare

Daca primul argument era relativ, in functie de starea bicicletei, acest motiv este unul chiar bun, mai ales daca nu ai fondurile necesare pentru a-ti cumpara bicicleta noua (sau second-hand) care te atrage in prezent. Daca o vinzi pe cea veche atat timp cat inca mai are valoare – adica inca mai merge destul de bine si nu e complet depasita de modele noi – vei putea sa obtii un pret mai bun acum decat in viitor. Prin urmare, vei putea cumpara bicicleta noua fiind impacat cu tine insuti pentru ca nu ti-ai cheltuit chiar toate economiile.

3. O bicicleta noua te va ajuta sa ramai in forma

Cu o bicicleta noua, pe care nu trebuie sa te chinui sa mergi, cu care nu trebuie sa te stresezi la fiecare drum, si pe care sa cheltui mai multi bani decat pretul intreg al unei biciclete noi, vei merge mai mult. Vei merge mai des, pe distante mai mari, eventual si pe trasee mai dificile, ceea ce inseamna ca te vei mentine mai usor in forma. Cu alte cuvinte, cu o bicicleta noua, pasiunea ta pentru ciclism te poate purta, in sfarsit, in aventuri noi.

Mai mult, pentru ca te vei mentine in forma vei evita mai usor bolile asociate cu inaintarea in varsta si, implicit, stresul psihic, emotional, dar si financiar al unei sanatati precare. Din aceasta perspectiva achizitia unei noi biciclete nu este doar o investitie de moment, ci o investitie in viitorul tau, inclusiv cel financiar, pentru ca vei economisi si banii dati la sala sau pe transportul in comun.