Trotineta cu 2 sau cu 3 roti? Ce sa ii cumperi copilului tau

de

Cauti trotineta perfecta pentru vacanta de vara a copilului tau si nu stii daca sa alegi o trotineta cu doua sau cu trei roti? Atunci cand vrei sa faci cea mai buna alegere, trebuie sa iei cateva aspecte in considerare.

Citeste in continuare pentru a afla diferentele esentiale dintre trotinetele cu doua si cele cu trei roti inainte de a decide ce este mai potrivit pentru copilul tau.

Iata care sunt acestea:

1. Echilibrare si intoarcere

Daca abilitatea de a-si mentine echilibrul nu reprezinta o problema pentru copilul tau, atunci este in regula sa ii cumperi o trotineta copii cu doua roti.

Datorita celor doua roti din fata, trotinetele cu trei roti sunt potrivite mai ales copiilor care inca isi dezvolta abilitatea de a-si mentine echilibrul. Acesti copii pot sa se distreze in timp ce invata cum sa se echilibreze pe trotineta si castiga incredere in propriile forte. Intre timp, copiii care se echilibreaza bine pot merge direct pe trotinete cu doua roti.

Abilitatea de a face intoarceri poate juca, de asemenea, un rol in decizia ta. Trotinetele cu trei roti pot avea un mecanism de virare diferit de cele cu doua roti, fiind necesar ca cel mic sa se incline in directia in care merge pentru a vira. Trotinetele cu doua roti, pe de alta parte, pot fi rotite folosind ghidonul trotinetei la fel ca ghidonul unei biciclete.
Indiferent de varsta copilului, totusi, este necesar ca acesta sa poarte echipament de protectie: casca, genunchiere, manusi si cotiere.

Acestea nu numai ca il vor pastra in siguranta, dar il vor ajuta si sa isi revina mai rapid dupa eventualele cazaturi si sa isi mentina increderea in sine.

2. Varsta copilului

Pentru copiii mai mici este recomandat sa inceapa cu trotinetele cu trei roti pentru a dezvolta incredere in propriile forte dar si abilitati fizice. Odata ce copiii cresc si se simt mai confortabil pe trotineta cu trei roti, pot trece la trotineta cu 2 roti pe care le pot folosi cu mai multa usurinta si cu risc minim de cazaturi.

Trotinetele cu trei roti sunt mai potrivite, de obicei, pentru copiii cu varsta de trei ani si peste. In general, se considera ca trotinetele cu doua roti sunt mai potrivite copiilor de la varsta de sase ani.

3. Design-ul trotinetei

Selectarea trotinetelor cu doua sau cu trei roti pe baza design-ului produsului este, de asemenea, o modalitate buna de a decide care trotineta este cea mai potrivita pentru copilul tau. Trotinetele cu trei roti au, de obicei, o platforma cu o inaltime mai mica decat majoritatea trotinetelor cu doua roti, ceea ce inseamna ca este mai usor pentru copii sa se echilibreze in siguranta.

De asemenea, platforma poate fi mai lata, ceea ce inseamna ca cei mici isi pot pune mai usor picioarele pe platforma in timp ce merg pe trotineta.