Utilizări nebănuite ale foliei de aluminiu

de

Folia de aluminiu nu este utilă doar atunci când vrei să acoperi tava cu friptură înainte să o pui la cuptor, ci poate fi folosită într-o mulțime de alte moduri, toate extrem de folositoare pentru tine și casa ta.

Iată, așadar care sunt locurile în care poți folosi cu succes folia de aluminiu și ce beneficii poți avea de pe urma acestor mici artificii.

În bucătărie

Având în vedere că folia de aluminiu este un produs destinat în principal bucătăriei, era de așteptat să încep cu acest spațiu. Utilizările acesteia sunt uimitoare și îți garantez că nu ți le-ai fi imaginat.

Creează forma de tort perfectă. Vrei să faci un tort în formă de inimă, de ursuleț sau de brad de Crăciun, dar tăvile din comerț sunt mult prea scumpe pentru bugetul tău? Tot ceea ce trebuie să faci este să așezi folia în două – trei straturi și să o modelezi în forma dorită. Pentru un succes garantat, ai grijă să folosești un produs de calitate, o folie mai groasă și mai rezistentă.

Un bol imens pentru salată. Ai mulți invitați la grătar sau la cina în familie și nu ai la dispozițe un bol pentru salată suficient de încăpător? Iarăși, folia de aluminiu îți sare în ajutor. Tapetează chiuveta din bucătărie cu mai multe straturi de aluminiu, pune înăuntru toate legumele, amestecă bine salata, apoi o poți bune în boluri mai mici. După ce ai terminat, doar adună folia și arunc-o la gunoi. Nimic mai simplu!

Păstrează alimentele calde. Vrei să mergi la picnic și nu știi cum să păstrezi caldă pâinea proaspăt coaptă? Înainte de a umble coșul cu bunătăți, învelește produsele pe care vrei să le menții calde în folie de aluminiu și acestea se vor menține aburinde mai mult timp.

Păstrează cuptorul curat. Această practică este cunoscută deja de unele gospodine, în timp ce altele folosesc acest truc doar pentru protejarea aragazului. Atunci când faci lasagna sau alte delicatese la cuptor, tapetează grătarul pe care vei așeza tava cu folie de aluminiu. Acest truc te va scăpa de multă trudă după ce vei termina de gătit.

În restul casei

Protejează saltelele. Așa cum majoritatea părinților știu, copiii mici nu prea folosesc cu succes toaleta sau olița, iar atunci când renunți la scutece ești predispus la unele “accidente”. Atunci când acestea se întâmplă noaptea, poți proteja salteaua pe care doarme cel mic acoperind-o cu mai multe straturi de folie de aluminiu. După ce ai terminat, acoperă folia cu un prosop mare, eventual unul de plajă, pentru a fixa straturile, pune cearșaful pentru saltea, apoi lenjeria de pat și gata! Salteaua ta e salvată!

Ține animalele departe de mobilă. Ai un cățel sau o pisică răsfățată care adoră să se tolănească pe canapeaua ta cea nouă? Acoperă șezutul acesteia cu folie de aluminiu, iar zgomotul pe care îl va produce atunci când animalul se va așeza îl va ține pe acesta la distanță, iar a doua oară va căuta un loc mai potrivit pentru el.

Calcă hainele mai ușor. Atunci când calci rufe, mare parte din căldura emanată de fier este absorbită de masa de călcat, fapt care te obligă pe tine să insiști de mai multe ori asupra cutelor. Pentru a scăpa de această problemă și pentru a scurta timpul pe care îl petreci făcând această activitate, plasează o bucată de folie de aluminiu sub husa mesei de călcat. Aceasta va reflecta căldura și îți va ușura considerabil munca.

În aceeași ordine de idei, dacă talpa fierului tău de călcat s-a murdărit cu tot felul de reziduuri de pe haine, îl poți curăța foarte ușor, trecând fierul fierbinte peste o bucată de folie de aluminiu.

În grădină

Oferă suficientă lumină plantelor. O fereastră luminoasă este locul ideal în care să ții o plantă căreia îi priește această atmosferă. Cu toate acestea, având în vedere că lumina vine din aceeași direcție în majoritatea timpului, planta are tendința să se îndoaie sau să crească doar în direcția respectivă. Pentru a evita acest lucru, poți tepeta cu folie de aluminiu o cutie de carton căreia i-ai scos două dintre laturi. Plasează ghiveciul cu floarea în această cutie și așeaz-o în locul obișnuit. Folia va reflecta lumina în toate părțile, iar planta nu va mai fi nevoită să se întindă după lumină.

Păstrează grătarul curat. După ce ai terminat de gătit și ultima bucată de carne, iar cărbunii încă sunt încinși, așează folia de aluminiu peste grătar și așteaptă până se ard toate resturile de mâncare. Data viitoare când vei mai folosi grătarul, mototolește o bucată de folie și folosește-o pentru a îndepărta resturile arse de mâncare. Astfel, vei avea un grătar curat pe care vei putea găti și alte bunătăți.