Vata minerala – un izolator eficient

de

Pentru a produce vata minerala trebuie sa se fibrilizeze o anumita topitura de bazalt. Fiind un material versatil, consumatorii au marele avantaj de a il putea folosi intr-o mare varietate de proiecte, nu doar ca izolator. Spre exemplu, vata minerala se poate intrebuinta in producerea de saltele. In cazul in care se intampla sa intre in contact cu anumite metale, acest material nu actioneaza corosiv asupra acestora.

Acest tip de vata minerala de aici =>> mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/vata-minerala este foarte apreciata pentru faptul ca este incombustibila, permite difuzarea vaporilor, nu putrezeste si, nu in cele din urma, are stabilitate dimensionala.

O proprietate foarte importanta a acestui material este ca nu poate fi afectata de atacurile insectelor si ale rozatoarelor. Nu in ultimul rand, nu are vreun efect asupra sanatatii persoanelor care locuiesc intr-o casa izolata cu acest material.

Cateva detalii despre vata minerala

Ca si in cazul altor materiale de constructii, si in cazul vatei minerale exista cateva aspecte pe care cumparatorii ar trebui sa le ia in seama in momentul in care se decid sa achizitioneze vata minerala pentru proiectul lor de constructii:

Acest material este ignifug, asa ca nu exista posibilitatea ca este sa intretina focul.

In cazul in care s-a folosit ca izolator, va permite in acelasi timp si cladirii sa ,,respire”.

Exista mai multe tipuri de vata minerala, asa ca interesati-va sa vedeti care este mai potrivita pentru proiectul in care doriti sa o includeti.

Conform spuselor specialistilor durata de viata a acestui material este nelimitata.

Ce tipuri de vata minerala se pot achizitiona?

In functie de necesitatile proiectului dumneavoastra de constructii aveti posibilitatea de a alege dintre din doua tipuri de vata minerala, de sticla sau bazaltica. Este important sa cunoasteti proprietatiile specifice a fiecarui tip de vata minerala in parte pentru a lua cea mai buna decizie:

Daca aveti nevoie de un material pentru izolarea termica puteti sa le folositi pe ambele, caci nu prezinta vreo diferenta.

Cand vine vorba de greutate, cea de sticla este mult mai usoara ca cea bazaltica. Astfel ca manipularea materialului este cu mult mai usoara.

Nu exista o diferenta prea mare cand vine vorba de izolarea acustica intre cele doua tipuri de vata.

In functie de proiectul dumneavoastra trebuie sa va ganditi daca protectia impotriva incendiilor este un aspect important. Astfel ca materialele alese joaca un rol extrem de important cand vine vorba de acest lucru. Cand vine vorba de ambele tipuri de vata, ambele sunt incombustibile. Dar, vata bazaltica caci are avantajul de a avea punctul mai ridicat de topire, spre deosebire de vata de sticla.